ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Народна медицина с лимон

Ангина
В начален стадий на болестта е полезно да се изяде половин средно голям лимон заедно с кората. Дъвче се бавно, за да се даде възможност на сока да „измие“ възпалените участъци на слизестата обвивка на гърлото. След 2-3 часа се изяжда и втората половина. Така се постъпва, докато болният почувства облекчение. Но трябва да се спазва едно условие – яденето на лимона не се комбинира с течности, а храна може да се приема не по-рано от час след процедурата, която може да прекъсне всяко вирусно заболяване в самото начало.

Атеросклероза
Смесват се 100 г почистен и настърган чесън и сокът от 6 лимона. Тази смес се изсипва в стъклен буркан и се затваря. Съхранява се на студено място. Приема се по 1 ч. л., разредена в 1 чаша топла вода.

Безсъние
В 1 чаша топла преварена вода се добавят сокът от 1 лимон и 2 ч. л. мед. Изпива се преди лягане.

Варикоза
За през нощта върху болните вени се слагат тънки резенчета лимон. Покриват се отгоре с хартия и краката се бинтоват. При възпалени вени такива компреси може да се правят няколко пъти на ден.

Висока температура
Разбърква се 1 с. л. лимонов сок в 1 чаша преварена вода и се изпива.

Главоболие
Изрязва се кръгче с диаметър около 2 см от кората на пресен лимон и се почиства от бялата вътрешна част. Поставя се върху слепоочието откъм влажната страна и се държи, докато под нея се появи червено петно и започне да сърби. Главоболието преминава.

Грип, простуда
Кашица от 5 лимона с кожата, но без семките се смесва с кашица от 4 глави чесън. Залива се с 1 л хладка преварена вода. Затваря се в буркан и се държи на тъмно и прохладно място 5 денонощия, като периодично се разклаща. Прецежда се. Приема се при болести на белите дробове по 1 с. л. 3 пъти на ден 20 минути преди хранене. Преварената вода може да се замени с мед. Тази смес се приема по 1 с. л. на гладно през пролетта и есента за профилактика на грипа.

Заболявания на черния дроб, отлагане на соли в организма
Смесват се 1 кг мед, 1 чаша зехтин, 4 пуснати през месомелачката лимона (2 от тях без кората). Сместа се съхранява в затворен съд в хладилника. Приема се по 1 с. л. 3 пъти на ден 30-40 минути преди хранене.

Запек
За подобряване дейността на стомашно-чревния тракт и профилактика на запека сутрин на гладно и вечер преди сън трябва да се изяжда по 1 лимон.

Захарен диабет
Заливат се 2 с. л. настъргана кора от лимон с 2 чаши вода и се варят под капак 30 минути. Сместа престоява 10 минути и се прецежда. Приема се по 1/2 чаша 3 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Инфаркт на миокарда, атеросклероза
1 обелен и нарязан на ситно лимон се залива с отвара от борови иглички и се изпива наведнъж 1 час преди хранене.

Намален апетит
Кора от лимон със захар подобрява апетита.

Това, което не знаем за цитрусовите плодове

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *