МЕДОСУЛПИД – помага срещу шизофрения, успокоява конкретните зони от мозъка

Медикаментът МЕДОСУЛПИД е създаден за лечение на страдащите от шизофрения. Лекарството намалява активността на конкретна зона от мозъка, което е от важно значение за справяне със симптомите на това психично разстройство.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента МЕДОСУЛПИД?

  • Ако имате алергия към активното вещество в този медикамент – амисулприд, или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако боледувате от рак на гърдата.
  • Ако страдате от тумор на надбъбречната жлеза.
  • Ако сте с тумор на хипофизата.
  • Ако страдате от епилепсия и получавате гърчове.
  • Ако сте кърмачка.
  • Ако генетично страдате от неравномерен пулс и забавен сърдечен ритъм.
  • Ако се лекувате с медикаменти срещу болестта на Паркинсон.
  • Ако приемате лекарства заради нарушен ритъм на сърцето.
  • Ако страдате от диабет или сте изложени на риск от развитие на тази болест.
  • Ако вие или член от семейството ви получава кръвни съсиреци – този медикамент може да ви ги причини.
  • Ако изпитвате общо неразположение.
  • Ако сте склонни към възпаления и вдигане на температура.
  • Ако по време на лечението получите сковаване на мускулите, засилено изпотяване, нарушено внимание – това състояние изисква незабавна медицинска помощ.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате. В това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Преди навлизане в пубертета децата НЕ трябва да се лекуват с медикамента МЕДОСУЛПИД. При хора с деменция или напреднала възраст има опасност от тежки нежелани реакции, в това число и от инсулт.

НЕ пийте алкохол докато се лекувате с МЕДОСУЛПИД. Бременните и кърмещите жени не трябва да приемат това лекарство – консултацията с лекар е задължителна. МЕДОСУЛПИД може да повлияе негативно върху способността за шофиране и работа с машини.

Внимание! Медикаментът МЕДОСУЛПИД може да причини и нежелани странични реакции, някои от които са изключително опасни. Запознайте се много внимателно с тях преди началото на лечението. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Какви вещества съдържа медикаментът МЕДОСУЛПИД?

Амисулприд – по 400 mg амисулприд (amisulpride) във всяка таблетка, е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още лактоза монохидрат, която е вид захар, магнезиев стеарат, хипромелоза Е5, натриев нишестен гликолат тип А, микрокристална целулоза РН-101.

Дозировка за лица над 18 години: Спазвайте абсолютно точно указанията на лекуващия ви лекар. Дозата може да бъде по-ниска или по-висока в зависимост диагнозата и от състоянието ви. А също от възрастта ви и от това дали страдате от тежки съпътстващи заболявания. Това се преценява единствено от лекар. Приемайте медикамента с достатъчно вода.

НЕ спирайте внезапно лечението си с МЕДОСУЛПИД – има опасност от тежки странични реакции. Само лекарят трябва да ви каже кога и как да спрете лечението.

Съхранение: Далече от достъпа на деца. Други специфични изисквания за съхранение МЕДОСУЛПИД няма. Следете кога изтича срокът на годност на това лекарство!

Носител на разрешението за употреба и производител: MEDOCHEMIE LTD – Кипър.

Средна цена в аптеките 26-27 лева 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *