Нистатин Актавис – помага за лечението на инфекциите, причинени от гъбичките кандида

Антибиотикът Нистатин Актавис се прилага с цел спиране, а при определени обстоятелства – и пълно унищожаване, на гъбичките. Съдържа микозамин.

Срещу какви заболявания помага медикаментът Нистатин Актавис?

  • Срещу причинени от дрождеподобни гъбички от рода на Кандида заболязавия.
  • При гъбична инфекция в гърлото и устата – орофарингеална кандидоза.
  • При гъбична инфекция на хранопровода – езофагеална кандидоза.
  • При гъбична инфекция на червата и стомаха- гастроинтестинална кандидоза.
  • За профилактика срещу кандидомикоза след дълго лекуване с антибиотици или имуносупресори.
  • При страдащи от имунен дефицит.
  • Срещу кандидоза по кожата.
  • Срещу влагалищна или влагинална кандидоза – предпазва от разпространение на инфекцията към стомашно-чревния тракт.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с антибиотика Нистатин Актавис?

Ако имате алергия към активното вещество или към някоя от помощните съставки в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате. В това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Бременните и кърмещите жени, както и плануващите забременяване, НЕ трябва да се лекуват с Нистатин Актавис без консултация с наблюдаващия ги лекар, макар да няма данни за нежелани странични ефекти. Това лекарство не пречи на способността за работа с машини и за шофиране.

Внимание! Медикаментът Нистатин Актавис може да причини и някои нежелани странични реакции. Запознайте се внимателно с тях преди лечението. Описани са в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Какви вещества съдържа антибиотикът Нистатин Актавис?

Нистатин – nystatin,  500 000 UI е активното вещество в този медикамент. Освен това като помощни съставки той съдържа още магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, царевично нишесте.

Дозировка: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната дозировка е по 1-2 таблетки три-четири пъти на ден. Дозата може да се удвои при особено тежки случаи. При орална кандидоза задържайте в устната кухина таблетката по-дълго време.

Предупреждения: Имайте пред вид, че с цел предотвратяване на рецидиви, лечението с Нистатин Актавис трябва да продължи минимум още 48 часа след изчезването на симптомите. Ако до 14 дни не настъпи подобрение, трябва да спрете лечението си с този антибиотик. НЕ предозирайте предписаната ви от лекаря доза.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, в оригиналната опаковка, при температура под 25 градуса. Следете кога изтича срокът на годност на лекарството!

Носител на разрешението за употреба: Тева Фарма ЕАД – България.

Производител: Балканфарма – Разград – България.

Средна цена в аптеките 19 – 20 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *