Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нистатин АБР маз – помага срещу инфекции по кожата и полулигавиците, причинени от гъбички

Медикаментът Нистатин АБР маз е антибиотик във вид на крем, който блокира развитието, а в някои случаи унищожава, гъбичките по кожата. Използва се за локално лечение на инфекциите и полулигавиците. Сред тях са сцепване на ъглите на устните, ерозии на гънките между пръстите на ръцете, инфекция около ноктите, причинена от гъбички А също и срещу инфекции на външните полови органи на жените и мъжете, причинени от гъбички. Медикаментът помага и за лечението на причинен от пелени дерматит при кърмачета.„

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Нистатин АБР маз?

  • Ако имате алергия към нистатин или към някоя от помощните съставки в този препарат (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Помощните съставки могат да причинят уртикария и възпаление на кожата – контактен дерматит.

Предупреждения: При видимо влошаване на състоянието, зачервяване на отока, усилване на сърбежа трябва да прекратите лечението и да промените схемите на приложение. Не правете оклузивни превръзки на засегната зона. Пазете от замърсени ръце и от попадане на крема в очите. Нистатин АБР маз е предназначен единствено за външна терапия върху кожата.

Медикаментът Нистатин АБР маз се понася много добре от пациентите и много рядко причинява нежелани странични реакции.

Споделете с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Бременните и кърмещите жени могат да се лекуват с този медикамент след консултация с наблюдаващия ги лекар. Това лекарство не пречи на способността за шофиране и работа с машини.

Какви вещества съдържа Нистатин АБР крем?

Нистатин е активното вещество в това лекарство. В 1 грам се съдържат 100 000 IU от него. Освен това то съдържа още глицерол, натриев хексаметафосфат, пропилпарахидроксибензоат, бял мек парафин – вазелин, метилпарахидроксибензоат, стеаринова киселина, полисорбат 60, самоемулгиращ глицерилов моностеарат, пречистена вода, сорбитанов стеарат.

Имайте пред вид, че Нистатин АБР крем съдържа парабени като помощни съставки – пропил парахидроксибензоат и метил. Те могат да причинят контактен дерматит и по-рядко затруднено дишане, хриптене или уртикария.

Начин на приложение на Нистатин АБР крем: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар.

Зоните с възпалена кожа, както и 5-10 мм от кожата около тях, която изглежда здрава, се намазват 2 до 4 пъти на ден. Терапията трябва да продължи минимум още 2-3 дни след изчезването на възпаленията.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 25 градуса.

Внимание! След първото отваряне на опаковката срокът на годност на лекарството става само 3 месеца при правилно съхранение. Следете кога изтича срокът на годност.

Носител на разрешението за употреба: Антибиотик-Разград АД – България

Производител: Балканфарма-Разград АД – България

Средна цена в аптеките 8-9 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *