Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нурофен Експрес – помага срещу главоболие, зъбобол, висока температура, грип, простуда

Меките капсули Нурофен Експрес са нестероидно противовъзпалително лекарство или НСПВС. Предназначено е да облекчава високата температура и болките в тялото. Меките капсули се абсорбират лесно в организма, като по този начин достигат бързо до зоната на болката.

Имайте пред вид, че медикаментът Нурофен Експрес краткосрочно се прилага при зъбобол, главоболие, менструални болки, при симптоми на грип и простуда, при висока температура. Ако температурата ви не спадне до 3 дни, ако болката продължи повече от 4 дни, трябва да потърсите консултация с лекар. Нурофен Експрес НЕ се прилага при деца под 6 години.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Нурофен Експрес?

  • Ако имате алергия към активното вещество ибупрофен понсо 4R (Е124) или към някоя от помощните съставки в този препарат (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако сте страдали от астма, копривна треска, задух след прием на НСПВС болкоуспокояващи.
  • Ако сега сте или сте имали стомашни кръвоизливи или язва на стомаха или други активни кръвоизливи.
  • Ако сте имали перфорация и кръвоизливи на червата след прием на НСПВС.
  • Ако страдате от тежка сърдечна недостатъчност.
  • Ако страдате от чернодробна недостатъчност.
  • Ако сте с бъбречна недостатъчност.
  • Ако сте с мозъчно-съдов кръвоизлив.
  • Ако имате нарушено образуване на кръвни клетки.
  • Ако сте дехидратирани след диария, повръщане или обезводняване.
  • Ако сте бременна в последния триместър.
  • Ако планирате да забременеете.
  • Ако страдате от системен лупус ериматозус.
  • Ако имате вродено нарушение на порфириновата обмяна.
  • Ако сте страдали или сега страдате от болестта на Крон или от улцерозен колит.
  • Ако страдате от хронична обстурктивна белодробна болест.
  • Ако страдате от назални полипи, от сенна хрема.
  • Ако сте с дребна шарка.
  • Ако имате нарушения в кръвосъсирването.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Бременните жени трябва да избягват приема на Нурофен Експрес през първите 6 месеца от бременността, освен ако наблюдаващият ги лекар не е препоръчал. Същото се отнася и за кърмачките. А през последния триместър на бременността НЕ трябва да приемат това лекарство. НЕ пийте алкохол, докато приемате този медикамент. Това лекарство не пречи на способността за шофиране и на работата с машини. Но ако почувствате замаяност и умора – не предприемайте такива дейности.

Това лекарство съдържа по 22,26 мг сорбитол във всяка капсула

Ако страдате от непоносимост към захари, консултирайте с лекаря ви преди лечението.

Внимание! Медикаментът Нурофен Експрес може да причини и нежелани странични реакции, някои от които са много опасни. В това число може да прикрие наличието на сериозни инфекции в тялото и да забави лечението им. Ето защо ако не настъпи подобрение задължително трябва да се консултирате с лекар. Имайте пред вид, че рискът от нежелани реакциите се повишава за лицата в старческа възраст. Запознайте внимателно с евентуалните нежелани странични реакции преди лечението. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на Нурофен Експрес.

Какви вещества съдържа медикаментът Нурофен Експрес?

Ибупрофен – по 200 мг във всяка капсула, е активното вещество в това лекарство. Освен това в ядрото то съдържа още макрогол 600, пречистена вода, калиев хидроксид. Отделно капсулата съдържа още частично дехидратиран течен сорбитол, понсо 4R (Е 124), желатин и оцветителите: хидроксипропил метил целулоза, опакод WB бял NSP-78-18011 съставен от титанов диоксид и пропилен гликол.

Имайте пред вид, че понсо 4R (Е 124), може да причини алергична реакция.

Дозировка: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. За лица над 18 години препоръчителната доза е по 1-2 капсули с вода – това са по 200 или 400 мг ибупрофен. НЕ приемайте повече от 6 капсули в рамките на едно денонощие. За деца над 6 години дозата е по 20-30 мг дневно, разделени на 3-4 приема през 6 часа. НЕ превишавайте препоръчителната доза!

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 25 градуса, в оригиналната опаковка. Следете кога изтича срокът на годност на Нурофен Експрес!

Носител на разрешението за употреба: Reckitt Benckiser (Romania) S.R.L. – Румъния.

Производител: RB NL Brands B.V. – Нидерландия.

Средна цена в аптеките 11-12 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *