Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нордипин – помага срещу стенокардия с болка в гърдите, при високо кръвно налягане

Медикаментът Нордипин се прилага за терапия на хипертонията – високото кръвно налягане. А също и за лечение на стенокардия – болка в гърдите, и на рядката стенокардия ангина на Принцметал. Активното вещество в лекарството е калциевия антагонист амлодипин. Нордипин  разширява кръвоносните съдове, подобрява снабдяването с кръв на сърдечния мускул, на което се дължи намаляването на гръдната болка. Това обаче не се чувства незабавно от пациентите.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Нордипин?

  • Ако имате алергия към посоченото активно вещество или към някоя от помощните съставки в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако страдате от аортна стеноза – стесняване на сърдечната клапа.
  • Ако имате кардиогенен шок.
  • Ако след прекаран инфаркт страдате от сърдечна недостатъчност.
  • Ако наскоро сте прекарали сърдечен инфаркт.
  • Ако сте в хипертонична криза.
  • Ако страдате от чернодробно заболяване.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за препарати, които се  продават свободно в аптеките. Нордипин може да се използва за лечение на деца от 6 до 17 години в случай на хипертония. Имайте пред вид, че ако приемате и други лекарства срещу високо кръвно налягане Нордипин може значително да го понижи. НЕ консумирайте грейпфрут или сок от този плод докато приемате Нордипин. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с това лекарство без консултация с лекар.

Работещите с машини и шофьорите трябва да имат пред вид, че Нордипин може да им причини замайване, гадене, главоболие, умора. Потърсете консултация с лекуващия ви лекар при появата на такива симптоми.

Внимание! Медикаментът Нордипин може да причини и някои нежелани странични реакции, някои от които са много сериозни. Запознайте се старателно с тях преди началото на лечението. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на този медикамент.

Какви вещества съдържа медикаментът Нордипин?

Амлодипин е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, безводен калциев хидроген фосфат, натриев нишестен гликолат.

Дозировка: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната препоръчителна доза по 1 таблетка от 5 мг 1 път на ден. Медикаментът се приема с чаша вода, с или без храна. Препоръчва се да правите това по едно и също време.  При деца над 6 години и юноши до 17 години дозировката е по 2,5 мг на ден

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 25 градуса. Следете кога изтича срокът на годност на лекарството!

Носител на разрешението за употреба и производител: „Чайкафарма Висококачествените Лекарства”.

Средна цена в аптеките 4-5 лева

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *