Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ноепикс – помага за лечението на епилепсия с повтарящи се припадъци и гърчове

Медикаментът Ноепикс е предназначен за лечение на лица над 16 години, които страдат от форма на епилепсия – с повтарящи се припадъци с гърчове. При нея в началото пристъпът обхваща само едната половина на мозъка. Но след това може да засегне и по-големи зони от двете страни на мозъка. Съдържащия се в лекарството леветирацетам намалява броя на пристъпите. Ноепикс служи като допълнение към други препарати за лечение на епилепсия. Лечението се назначава единствено от лекар.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Ноепикс?  

  • Ако сте алергични към леветирацетам, или към пиролидонови производни, както и към някое от помощните вещества в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако страдате от бъбречни проблеми.
  • Ако сте с депресия.
  • Ако имате мисли за самоубийство или самонараняване – задължително се консултирайте с лекар.
  • Ако имате заболяване, което причинява неравномерен сърдечен ритъм.
  • Ако имате медицинска или фамилна анамнеза за неравномерен сърдечен ритъм.
  • Ако в продължение на дни сте раздразнителни.
  • Ако реагирате по-агресивно от обичайното.
  • Ако по време на лечението с Ноепикс състоянието ви се влоши – това изисква незабавна консултация с лекуващия ви лекар.

Медикаментът Ноепикс НЕ се препоръчва на лица под 16 години. Бременните и кърмещите жени мога да се лекуват с това лекарство само след задължителна консултация с лекар. Това лекарство може да се отрази негативно върху способността за работа с машини и на шофирането. НЕ забравяйте да споделите с наблюдаващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките.

Внимание! Медикаментът Ноепикс може да причини нежелани странични реакции, някои от които са изключително сериозни. Запознайте се много внимателно с тях. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарство.

Какви вещества съдържа медикаментът Ноепикс?

Леветирацетам – по 500 мг във всяка таблетка, е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още повидон, кросповидон, магнезиев стеарат, колоиден безводен силициев диоксид, талк, макрогол, частично хидролизиран поливинилов алкохол, титанов диоксид. Както и оцветителите индиго кармин и жълт железен оксид.

Начин на приложение и дозировка: Винаги приемайте медикамента Ноепикс точно според указанията на лекуващия ви лекар. Обикновено по едно и също време лекарството се приема по 2 пъти на ден – сутрин и вечер. Таблетките се поглъщат с достатъчно количество вода с или без храна. При първоначално лечение се започва с по-ниска доза. НЕ спирайте лечението без консултация с лекаря ви – това може да увеличи броя на пристъпите.

Съхранение: Далече от достъпа на деца. Други специфични изисквания за съхранение Ноепикс няма. Следете кога изтича срокът на годност на лекарството!

Носител на разрешението за употреба: TevaB.V. – Нидерландия.

Производител: Teva Operations Poland Sp. z.o.o. – Полша.

Средна цена в аптеките 10-11 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *