Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 билки за намаляване на холестерола

Според Центъра за контрол на заболяванията в Америка всеки шести американец е с високи нива на холестерол, а както знаете високият холестерол е една от водещите причини за сърдечни заболявания в света. Освен традиционите лекарства съществуват и някои билкови с които може да свалите нивата на холестерол и така да избегнете различните заболявания.

  • Чесън – тази билка е една от най-широко разпространените природни лекарства при висок холестерол. Една скилидка чесън вземана в продължение на 4-5 месеца всеки ден може да понижи лошия холестерол и съответно да повиши добрия. Чесънът помага за предотвратяване на натрупването на плака по артериите.
  • Люцерната е друга билка, която много добре се абсорбира в тялото. Надземните части на това растение може да предотвратят натрупването на плака по кръвоносните съдове, която може да причини заболяване като атеросклероза. В същото време трябва да се внимава с употребата и, тъй като това може да се отрази неблагоприятно на образуването на червени кръвни клетки в тялото.
  • Зеленият чай ограничава абсорбцията на холестерол и повишава нивото на липидите, това пречи на ензимите, които насърчават свиването на кръвоносните съдове. Освен това зеленият чай помага при борбата с рака и регулира нивата на кръвната захар.
  • Сминдухът е друга билка, която може да се използва за намаляване на кръвната захар и за намаляване на холестерола. Билката съдържа сапонин и галактоманани влакна, които може да помогнат за увеличаване на секрецията на жлъчните киселини. Високите нива на фибри, които се съдържат в тази билка я правят ефективна при запек.
  • Белият трън е билка, която помага на черния дроб за превръщането на лошия холестерол в добър. Препоръчително е да се приемат по 300 мг. екстракт от тази билка на ден за да може да се получат добри резултати.
  • Листата от артишок понижават LDL и повишава HDL холестерола. Консумацията на екстракт от артишок по 1500 мг. на ден в продължение на около 6 седмици ще понижи нивата на холестерол значително. Това е естествен диуретик и помага при отслабване. Билката подобрява потока на жлъчката и подпомага функцията на черния дроб.
  • Джинджифилът е друга полезна билка в борбата с високия холестерол. Две супени лъжици на ден от екстракт от джинджифил водят до значително намаляване на холестерола и укрепват сърцето. Преди да започнете да го приемате обаче трябва да се консултирате с лекар, защото джинджифилът е и естествен разредител на кръвта, а в някои случай това може да бъде опасно за здравето.

Вижте повече за това как се образува холестерола в човешкото тяло…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *