Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 храни, които премахват лошото настроение

За да се справим със стреса в днешно време трябва да се научим какви храни да ядем. Експертите твърдят, че има храни, които може да ви накарат да се чувствате по-добре, без значение какво е настроенитето ви.

Шоколадът е една от храните, които ви помагат да подобрите настроението си. Експертите доказват, че дори и едно парченце шоколад може да ви накара да се почувствате по-щастливи. В проучване направено в Швейцария е доказано, че приемът на 1.4 грама тъмен шоколад може да намали хормоните на стреса кортизол и катехоламин, което от своя страна да намали безпокойството и да ви даде по-добър шанс да свършите започната работа.

Салата от спанак – колкото и странно да звучи консумацията на спанак е друг начин за намаляване на стреса. Фолиевата киселина, която се съдържа в него помага за премахването на стреса и безпокойството и увеличава притока на кръв към мозъка. Ако притока на кръв към мозъка е намален то тогава вие ще се почувствате уморени и няма да можете да преработвате информацията, която достига до мозъка ви толкова бързо, колкото е необходимо за да може да я запомните. Затова съветът на експертите е да консумирате храни като спанак и други зелени листни зеленчуци, зърнени храни, боб, грах и гъби.

Яденето на сьомга позволява да си доставите на организма омега-3 мастни киселини. Доказано е, че редовната употреба на храни богати на омега-3 мастни киселини помага при лечението на клинична депресия. Те също така намаляват чувствата на гняв и раздразнителност и ви карат да се чувствате по-щастливи.

Яйцата са друга храна, която е полезна за доброто ви настоение. Тя е полезна за жените в дните преди менструация. Яйцата доставят нужните на тялото въглехидрати, който от своя страна увеличават нивото на сератонин в тялото, а това помага за подобряване на настроението.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *