Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НО-ШПА МАКС – премахва болките, причинени от спазми и възпаления на жлъчката, бъбреците, стомаха, червата

Спазмолитичният медикамент НО-ШПА МАКС премахва или успокоява болките, причинени от спазмите на гладката мускулатура в тялото. Помага при възпаление на жлъчката – холецистит, при камъни в жлъчния мехур, при камъни в бъбреците и пикочните пътища, при спазми на пикочния мехур, при възпаление на бъбречните легенчета. Освен това помага и при спазми на червата и стомаха, при възпаления на лигавицата на червата. Намира приложение и при случаите на болезнена менструация.

Производителят на това лекарство – SANOFI, предупреждава, че ако след лечението с НО-ШПА МАКС състоянието ви не се подобри или се влоши в рамките на една седмица, трябва да се консултирате с лекар.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да приемате медикамента НО-ШПА МАКС?

  • Ако сте алергични към дротаверин – активното вещество в това лекарство или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу) .
  • Ако страдате от тежка сърдечна недостатъчност.
  • Ако страдате от тежка бъбречна недостатъчност.
  • Ако страдате от тежка чернодробна недостатъчност.

Имайте пред вид, че медикаментът НО-ШПА МАКС трябва да се прилага с повишено внимание от пациентите с ниско кръвно налягане. Лекарството може да причини стомашно-чревни здравословни проблеми на алергичните към лактоза – всяка таблетка съдържа по 104 мг. Медикаментът не се препоръчва на деца под 12 години.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават без рецепта. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да приемат НО-ШПА МАКС без консултация с наблюдаващия ги лекар. Това лекарство не пречи на работата с машини и на шофирането. Но ако след приема му получите замайване, не предприемайте такива действия.

НЕ пийте НО-ШПА МАКС, ако имате алергия към фъстъци и соя, ако имате непоносимост към някои захари.

Внимание! Медикаментът НО-ШПА МАКС може да причини и нежелани странични реакции. Запознайте се много внимателно с тях. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Какви вещества съдържа медикаментът НО-ШПА МАКС 80 mg?

Дротаверинов хидрохлорид (drotaverine hydrochloride) – 80 мг, е активното вещество в това лекарство. Освен това сърцевината на таблетката съдържа още магнезиев стеарат, повидон К25, талк, лактоза монохидрат, царевично нишесте. Отделно филмовото покритие на таблетките съдържа още талк, частично хидролизиран поливинилов алкохол, както и Е-тата: соев лецитин, макрогол 3350, хинолиново жълто – алуминиев лак, жълт железен оксид.

Дозировка за лица над 12 години: Обичайната препоръчителна доза е по 1 таблетка 2 до 3 пъти дневно – това са 120 до 240 мг. При деца над 12 години дозата е не повече от 2 таблетки на ден.

Предупреждения! Без консултация с лекар НЕ приемайте НО-ШПА МАКС по-дълго от 7 дни. Делителната линия е само за улесняване на поглъщането, а не за прием на половин таблетка.

Съхранение: Далече от достъпа на деца при температура под 30 градуса. Следете кога изтича срокът на годност на лекарството!

Носител на разрешението за употреба: Opella Healthcare France SAS – Франция.

Локален представител на притежателя на разрешението за употреба – СТАДА България ЕООД.

Производител: Opella Healthcare Hungary Ltd – Унгария

Средна цена в аптеките 15-16 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *