Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Прости и достъпни трикове за облекчаване на болките в коленете и лактите

Бурситът е често срещан здравословен проблем сред хората, занимаващи се с физически спорт и натоварвания. Резултат е от натъртвания или продължително дразнене при натиск, което причинява микротравми. Най-често бурситът се появява в коленните и лакътните стави, където кръвта прониква през лигавицата.

Имайте пред вид, че масажът на долните крайници винаги се извършва в легнало положение, докато ръцете могат да се масажират и в седнало положение. Когато бурситът е локализиран в подколенната ямка, масажирайте мускулите на задната част на бедрото и подбедрицата.

На бедрото се редуват поглаждане (3-4 пъти), притискане (3-4 пъти) и повторение на поглаждането (2-3 пъти). Движението се извършва от колянната става към и до слабините.

Използват се следните методи:

След това направете 3-4 притискания и 1-2 поглаждания, повторете двойно кръгово притискане (4-5 пъти) и поглаждане (3-4 пъти).

Направете концентрично поглаждане на коленната става за 30-40 секунди. Ако се появи болка, отново към масаж на коленната става се връщате след 3-4 дни. Общата продължителност на процедурата е до 12 минути дневно. Добър ефект дава самомасажът след топлинни процедури.

Когато бурситът е локализиран в лакътната става, се масажират мускулите на задната част на рамото и в по-малка степен мускулите на предмишницата.

Масажистът застава с лице към краката на масажирания и поглажда вътрешната част на рамото. След това се прави разтриване – изтискване (4-6 пъти) и обикновено „месене“ (4-5 пъти), отново се повтаря изцеждане (3-4 пъти), разклащане (2-3 пъти), обикновено масажиране (3-4 пъти). А накрая се завършва с галене.

След това се масажира мускулът на бицепса brachii.Използват се поглаждания (3-4 пъти), притискания (3-4 пъти), обикновено месене (4-6 пъти) и поглаждане (4-5 пъти).Сега трябва да се обърнете към главата на лицето, което се масажира.С по-близката си ръка вземете ръката, която масажирате под сгъвката на лакътя, а с другата внимателно масажирайте трицепсите и делтоидните мускули.

Масажът започва стриктно от лакътната става, всички движения са насочени към раменната става. Прави се поглаждане (3-4 пъти), притискане (4-5 пъти), разклащане (3-4 пъти). След това отново поглаждане (2-3 пъти), стискане (3-5 пъти), обикновено месене (4-6 пъти), разклащане (2-3 пъти). След това – месене с възглавничката на палеца по 3-4 линии (3-4 пъти), обикновено масажиране (3-4 пъти), разклащане (2-3 пъти). Този набор от техники може да се повтори 2-3 пъти.

На лакътната става се прилага следното разтриване:

  1. „Клещи” – образуват се от четири пръста от едната страна на лакътната става и палеца от другата страна – до 3-4 пъти.
  2. Спирала – с възглавничките на четирите пръста отвътре, палеца отвън (5-6 пъти).

– Поглаждането се извършва на предмишницата (2-3 пъти);

– изстискването (3-4 пъти);

– месене с възглавничката на палеца (2-3 пъти), обикновено (3-4 пъти), с фалангите на пръстите (3-4 пъти).

Всеки етап трябва да бъде придружен от разклащане и поглаждане.

Този комплекс от техники за масаж (самомасаж) може да го използвате в бъдеще като превантивна мярка преди  физическо натоварване – спорт или физически труд.

Особено полезен е за тези, които играят тенис. Може да се направи както преди, така и след играта.

Самомасажът дава добър ефект, ако се извършва при сапунисване на тялото – под душа или във ваната.

Препоръчва се и комбинация от самомасаж (масаж) с различни загряващи втривания и мехлеми.

vk.com

СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: цялостна грижа за ставите
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: цялостна грижа за ставите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *