Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Капки за очи Нетацин – помагат при инфекции на очите и зоните около тях, причинени от бактерии

Капките за очи Нетацин представляват антибиотик с активното вещество нетилмицин, който унищожава бактериите. Предназначен е за локално лечение на инфекции на възрастни в очите и заобикалящата ги зона, причинени от бактерии. Имайте пред вид, че ако по време на лечението състоянието ви се влоши или се почувствате по-зле, трябва да се консултирате с офталмолог.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с Капки за очи Нетацин?

  • Ако имате алергия към посоченото по-горе активно вещество, към друг аминогликозиден антибиотик, както и към някоя от помощните съставки в това лекарство.
  • При продължително лечение с антибиотици може да станете лесно падатливи на инфекции на очите.
  • Можете да получите проблеми със слуха.
  • Може да получите проблеми с бъбреците.

В случай на алергична реакция – консултирайте се с лекар. НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават без рецепта в аптеките. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с Капки за очи Нетацин, освен при необходимост по преценка на медик. След прилагането на лекарството може временно зрението ви да се замъгли. НЕ работете с машини и не шофирайте, докато не започнете отново да виждате ясно.

Начин на приложение на медикамента Капки за очи Нетацин

Спазвайте абсолютно точно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната препоръчителна доза е по 1 или 2 капки в инфектираното око или както ви е предписал лекуващия лекар. Преди поставянето на Капки за очи Нетацин измийте старателно ръцете си. Уверете се, че контейнерът за еднократна употреба е непокътнат.

Предупреждение: В листовката на този медикамент стъпка по стъпка са описани подробно етапите на правилното поставяне на капките в очите. Има и илюстрации. Спазвайте ги абсолютно точно.

Важно е накрая да притискате с пръсти вътрешния ъгъл на очите. Така ограничавате количеството на медикамента, който навлиза в останалата част на организма ви. Ако прилагате и друго лекарство за очи трябва да изчакате минимум 5 минути след поставянето на първото. А мехлемите се поставят винаги последни.

Носител на разрешението за употреба и производител: SIFI S.p.A. – Италия.

Средна цена в аптеките 13-14 лева

По-подробна информация за Капки за очи Нетацин ще намерите на сайта на ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА (https://www.bda.bg)

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *