Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Неосорбид – помага на страдащите от ангина пекторис или гръдна жаба

Медикаментът Неосорбид е предназначен за лечение на страдащите от ангина пекторис или гръдна жаба. Опаковката съдържа 60 таблетки с удължено усвояване. Имайте пред вид, че указанията на лекуващия ви лекар могат да са различни от описаното в тази листовка.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Неосорбид?

  • Ако имате алергия към изосорбид-5-мононитрат, което е активното вещество в това лекарство или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако имате перикардит.
  • Ако сте с диагноза конструктивна кардиомиопатия.
  • Ако страдате от хипотензия или тежка мозъчно-съдова недостатъчност.
  • Ако имате аортна стеноза.
  • Ако имате тампонада или митрална стеноза.

Предупреждения! Ако получите остра ангинозна атака Неосорбид НЯМА да ви помогне. При такава ситуация трябва да приемете глицерил-тринитрат сублингвално или букално. Бременните и кърмещите жени не трябва да приемат това лекарство без консултация с лекар. Този медикамент може да причини и нежелани странични реакции. Запознайте се внимателно с тях преди да предприемете лечение с него.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате. В това число и за такива, които се продават свободно в аптеките.

Какви вещества съдържа медикаментът Неосорбид?

Изосорбид-5-мононитрат (isosorbide-5-mononitrate), което е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още алуминиев силикат, хидроксипропилцелулоза ЛФ, специален парафин, колоиден безводен силициев двуокис, магнезиев стеарат, жълт железен диоксид, макрогол 6000, хипромелоза 6cps, титаниев диоксид.

Дозировка: Спазвайте абсолютно точно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната дозировка за възрастни е по 1 таблетка от 60 мг сутрин с половин чаша вода, само веднъж на ден. Таблетките не трябва да се разтрошават или дъвчат. Според състоянието ви дозата може да се увеличава или намалява.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 30 градуса. В оригиналната фабрична опаковка, която предпазва медикамента от влага. Следете кога изтича срокът на годност на Неосорбид, който е 36 месеца.

Носител на разрешението за употреба: НЕО БАЛКАНИКА ЕООД, ул. „Земляне” № 35 – София, България, Тел.: 02 818 99 32.

Производител: МС ФАРМА ЕООД, ул. „Земляне” № 35 – София.

Средната цена в аптеките на Неосорбид е 18-19 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *