Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спрей за кожа Неомицин ТС – помага при лечението на кожни инфекции, причинени от бактерии, от изгаряния

Спреят за кожа Неомицин ТС е антибиотик във вид на суспензия, който въздейства срещу много видове бактерии и съответно – срещу причиняваните от тях инфекции. Помага срещу много щамове ва Грам-положителните и Грам-отрицателните бактерии. Помага при лечението на причинени от стафилококи инфекции, при заболявания на кожата на алергична основа (комбинира се с кортикостероидни препарати). А също и при инфекции след неголеми измръзвания или изгаряния.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Неомицин ТС?

  • Ако имате алергия към неомицина или към някоя от помощните съставки на това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако увредените участъци на кожата са големи.
  • Ако по когжата ви има мокрещи лезии.
  • Ако имате варикозни язви.
  • Ако вземате лекарства, които увреждат бъбреците и слуха.

Имайте пред вид, че Неомицин ТС се прилага само външно върху кожата. Пазете от контакт лигавиците и очите. При неволен контакт веднага се измийте обилно с хладка вода. НЕ вдишвайте изпръскания препарат. НЕ използвайте продължително време Неомицин ТС, защото може да си причините проблеми на бъбреците и слуха си. Освен това можете да станете резистентни или да получите алергична реакция.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с Неомицин ТС, освен след консултация с наблюдаващия ги лекар. Това лекарство НЕ се отразява негативно на способността за шофиране и работа с машини.

Внимание! Спреят Неомицин ТС може да причини и нежелани странични реакции. Запознайте се внимателно с тях. Описани са в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Какви вещества съдържа медикаментът Неомицин ТС?

Неомицин като сулфат е активното вещество в това лекарство. В 1 гр от суспензията се съдържат 11,72 мг. Освен това като помощни съставки то съдържа още лецитин, сорбитанов триолеат, смес от бутан, пропан и изобутан, изопропилов миристат.

Начин на употреба: Спазвайте абсолютно точно указанията на лекуващия ви лекар. Преди терапията на Неомицин ТС разклатете много енергично флакона. Обичайно  лекарството се прилага 2-3 пъти в денонощието през равни интервали от време. Флаконът се държи изправен на 15-20 см от третирания участък на кожата за не повече от 1-2 секунди. Продължителността на лечението се определя от лекаря ви.

Внимание! Спреят Неомицин ТС е силно запалим аерозол. НЕ пръскайте с него до или срещу открит огън или до друг лесно запалим материал. НЕ нагрявайте флакона. След прилагане на спрея старателно измийте ръцете си с топла вода и сапун. Пазете лигавиците и очите си! НЕ пушете, докато третирате кожата си.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, от пряка светлина, при температура под 25 градуса. Следете кога изтича срокът на годност на лекарството!

Носител на разрешението за употреба и производител: Tarchomm Pharmaceutical Works “Polfa” S.A. – Полша

Средна цена в аптеките 13-14 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *