Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Медицински чудеса! Прочетете 7 невероятни истории за хора, оцелели при жестоки обстоятелства!

7 от най-невероятните истории за оцеляване на хора при жестоки обстоятелства

Тези хора не са свикнали да се отказват при никакви обстоятелства. Те оцеляват при корабокрушения и самолетни катастрофи, остават живи, след като са били застреляни и в крайна сметка се завръщат у дома, макар и не винаги невредими.

Историите на тези късметлии напомнят за чудо

Въпреки тежките наранявания и нечовешки изпитания, те успяват да намерят сили и да оцелеят. Например, ученичката Джулиана Кепке оцелява след падане от височина над три хиляди метра и прекарва повече от седмица сама, измъквайки се от джунглата на Амазонка. А готвачът Харисън Окене живя три дни на потънал кораб под океанските води. С примера си тези хора отново доказват: човек е в състояние да издържи много. Вижте вдъхновяващите им истории.

Пан Лиан: Половин година в открития океан на дървен сал

Китаецът Пан Лиан работел като втори стюард на английски търговски кораб. През ноември 1942 г. неговият кораб отплавал от Кейптаун за Парамарибо, но е атакуван от германска подводница по пътя. След като скочил зад борда навреме, 24-годишният моряк успял да оцелее. Всъщност той е единственият оцелял от петдесетте членове на екипажа.

След като прекарал два часа във водата, младежът се натъкнал на спасителен сал с малко количество храна.Имало няколко буркана с бисквити, захар, малко шоколад и питейна вода. Скоро обаче храната свършила, но помощ така и не дошла. Тогава морякът започнал да се учи да оцелява в екстремни условия. Пиел дъждовна вода, ловял чайки, хващал риба и я сушал на слънце. Веднъж Пан Лиан дори успял да хване дори акула.

Младият мъж прекарва цели 133 дни на сал в открития Атлантическия океан. Едва през април бразилските рибари го откриват. Пан Лиан е болен и изтощен, но след четири седмици в болницата успява да се възстанови напълно. „Надявам се, никой никога да подобри този мой рекорд“, каза той.

Арън Ралстън си отрязва ръката с джобно ножче

През май 2003 г. американският алпинист Арън Ралстън излиза на разходка из каньоните на Юта, без да предупреди никого от познатите си за това.

След на срутване на скална маса 27-годишният мъж се оказва заклещен в една от пукнатините, а ръката му – смазана от огромен камък. В продължение на шест дни Ралстън се опитва да се измъкне от каменния капан. И когато всички запаси от храна и вода му свършили, той счупва костта на дясната си ръка и отрязва изтръпналата мека тъкан с тъпото си джобно ножче.„

Алпинистът е спасен от минаващи пътници. Тази история е в основата на филма „127 часа“, режисиран от Дани Бойл. Интересното е, че снимките са направени в същия този каньон, който за малко да стане последното убежище за Ралстън. А финалната сцена се оказа толкова натуралистична, че зрителите напускат киносалоните, а някои загубват съзнание.

„Ако искате помощ, когато се случи нещо лошо, задължително кажете на някого къде отивате“, предупреждава алпинистът.

Между другото, този инцидент не спира Ралстън. Той продължава да прави това, което обича.

Венцеслао Могел  – оживява след разстрел с 9 куршума и контролен изстрел в главата!

По време на Мексиканската революция студентът Венцеслао Могел се бие на страната на бунтовниците.

През март 1915 г. младият мъж е арестуван и след това осъден на смърт без съдебен процес. Войниците поставили революционера до стената и стреляли девет пъти в него. Тръгват си уверени, че е мъртъв. И за да няма никакво съмнение един от екзекуторите прави контролен изстрел в главата на Венцеслао.

Но, както се оказа, екзекутираният мъж не само оцелява, но и успява да пълзи цели три пресечки, докато стигне до другарите си.

Там му е оказана помощ.

Wenceslao Moguel остава с дълбоки белези и осакатена челюст, а през тридесетте години чудодейното му спасяване става известно на целия свят.

Първо ученият Сантяго Мендес Еспадас публикува историята в биографията си. След това британската рок група Chumbawamba посвети композицията си на Moguel.

В допълнение, Wenceslao Moguel многократно е ставал гост на популярни телевизионни предавания.Така на известната снимка, направена през 1937 г., той дава интервю на Робърт Рипли, водещ на американската радиопрограма „Ripley’s Believe It or Not!”

Анджела Ернандес: Оцелява след падане от 60-метрова скала

Американката Анджела Ернандес пътувала до Лос Анджелис, за да посети сестра си.

Роднини алармират, когато тя спира да се обажда. По-късно става ясно, че момичето се опитало да избегне изскочил на пътя заек, но загубило контрол над машината. Колата ѝ паднала от шестдесетметрова скала и се разбила. Но 23-годишната Анджела оцелява.

Въпреки получения мозъчен кръвоизлив, счупените ребра и ключица и колабирал бял дроб, тя успява да излезе от колата и прекарва цяла седмица, опитвайки се да оцелее на безлюдното тихоокеанско крайбрежие.

„Всяка кост в тялото ми ме болеше“, спомня си момичето.

Докато чака спасение, тя събира дъждовна вода с маркуча на радиатора, пее си любимите песни наум и мечтае за храната, която ще яде, когато се прибере вкъщи. През цялото това време Анджела Ернандес виждала автомобили, които минават високо горе, но шофьорите не я забелязвали.

Американката е открита случайно от двойка сърфисти: те забелязват останките от нейния кола и се обаждат на спасителите.

„Разбрах, че имам всичко в живота си, за да бъда щастлива“, написа Анджела, докато беше в болницата.

Харисън Окене: Три дни на дъното на потънал кораб

Готвачът на кораб Харисън Окене бил под душа, когато корабът му потъва призори на 26 май 2013 г.

Всичко се случило на 30 км от бреговете на Нигерия, но поради силна буря водолазите не успяват да слязат до потъналия кораб три дни. А нямало за къде да бързат: не очаквали да намерят оцелели.

Харисън Окене обаче се спасява.

Препускайки по полунаводнените тъмни коридори на кораба, той намерил убежище в една от стаите, където се образувал въздушен джоб и където водата не можела да го покрие изцяло. Мъжът направил малък сал от скрап материали, който да го държали на повърхността. Той можеше да умре поради липса на питейна вода и въздух или от хипотермия. Готвачът имал със себе си само кутия газирана напитка и през цялото това време бил в студената вода до кръста. Освен това хищни риби плували в потъналия кораб все по-често, привлечени от миризмата на мъртвите членове на екипажа. Представете си изненадата на спасителите, които пристигнали да приберат телата, когато Харисън Окене хванал един от тях за ръката.

Моментът на тази трогателна среща е запечатан на видео.

Джулиана Кьопке: Оцелява след падане в джунглата от 3000 метра

В навечерието на Коледа през 1971 г. ученичката Джулиана Кепке и майка ѝ летят от Германия до Амазонка, за да посетят баща си, който е биолог. Тя планирала да прекара ваканцията със семейството си, но нещата не се развили по план. Крилото на самолета им било ударено от мълния и в резервоара за гориво избухнал пожар. Момичето си спомня само как е спряла да чува двигателите.

Събужда се в джунглата ден по-късно, все още закопчана за седалката на самолета.Именно тя смекчила удара в земята.Както се оказа по-късно, от 92 пътници е оцеляла само тя.

В продължение на единадесет дни 17-годишната ученичка се измъквала от тропическата джунгла.

Имала е само малко бонбони за ядене. И без това тежката ситуация се утежнява още повече от факта, че при падането си от 3 км височина Джулиана губи очилата си, счупва ключица, получава комоцио и дълбоки порезни рани. В една от тях се излюпват ларви на паразити – тя ги изважда с нафта. Ученичката е намерена от дървосекачи, които я откарали в болница.

Много години по-късно Джулиана издаде автобиографична книга, наречена „Когато паднах от небето“.

Ада Блекджек: Шест месеца сам сама в ледената арктическа пустош

В началото на двадесетте години ескимоската Ада Блекджек от Аляска придружава четирима канадски полярни изследователи, които искат да създадат база на остров Врангел. Жената имала нужда от пари за лечението на малкия си син, болен от туберкулоза. Затова тя се съгласила да готви, да мие чинии, да пере и да шие дрехите за членовете на експедицията.

Отначало всичко вървяло добре. Но година по-късно, когато запасите от храна свършили, обещаният кораб така и никога не се върнал за пионерите.

Освен това един от мъжете се разболял от скорбут. Тогава трима членове на групата тръгнали да търсят помощ, оставяйки Ада да се грижи за болния.

Минава време, но мъжете не се връщат, а междувременно техният другар скоро починал.

За да види отново сина си, 23-годишната жена започнала борба за да оцеляване. С нея останала само котката на име Вик, която канадците взели с тях на експедицията. Блекджек се научила да стреля, да лови тюлени и да обработва кожи, а в свободното си време си водила дневник.

 

Всичко завършило добре: Шест месеца по-късно тя и котката били спасени. Ада излекувала сина си, омъжила се повторно и доживяла до 85 години.

Източник: style.rbc.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *