Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 прости методи и навици за облекчаване на запек

Преди да посегнете към лекарства, е препоръчително да опитате тези прости съвети и методи за облекчаване на запек

облекчаване на запек

Има много неща, които могат да попречат на правилното функциониране на червата и да попречат на нормалното изхождане. Лекарствата, стресът, пътуването, хормоните, храненето, мускулното напрежение и дори позата в тоалетната играят роля.

Огромен брой хора страдат от запек, но разбирането на принципите на здравословното храносмилане и изграждането на навици може да помогне. Чрез включването на прости ежедневни процедури, които естествено стимулират храносмилането, можем да тренираме червата си да функционират по-добре.

Ето няколко прости средства, които ще ви помогнат да контролирате собствените си симптоми у дома.

 

 4 лесни за изпълняване съвети и навици за облекчаване на запек

 

Пийте топли напитки

Започването на деня с горещ чай, кафе или вода може да направи чудеса.

Една от задачите на тънките черва е да изтегли по-голямата част от водата, консумирана чрез храна и напитки. Ако сте дехидратирани, отпадъците могат да се втвърдят и да заседнат. Добавянето на повече вода с всякаква температура към храносмилателния тракт помага да се поддържат изпражненията меки.

Пиенето на горещи напитки може да разгради храната по-бързо от студена или вода със стайна температура, тъй като топлината разширява кръвоносните съдове, увеличава притока на кръв и ускорява храносмилането.

 

Правете си коремен масаж след хранене

Масажът на корема може да увеличи честотата на изхождане и да помогне за облекчаване на запека.

Лесно е и отнема само около 5 до 10 минути. Стремете се да правите този масаж 30 до 60 минути слее хранене. Стъпките са:

• Легнете по гръб.

• От лявата си страна, точно под гръдния кош, приложете лек натиск, докато движите ръката си в права линия надолу до лявата тазобедрена кост. Повторете 10 пъти.

• След това, от дясно на ляво, прокарайте ръката си в права линия през горната част на корема точно под гръдния кош, като прилагате лек натиск. Продължете да упражнявате натиск и прокарайте ръката си по същата линия надолу, както в предишната стъпка. Отново повторете 10 пъти.

• Накрая прокарайте ръка с лек натиск от тазобедрената кост от дясната страна нагоре към гръдния кош, през корема. след това и надолу към лявата страна на тазобедрената кост, за да създадете формата на латинската буква “U”. Повторете 10 пъти.

 

Движете се повече

Движението води до приток на кръв към мускулите в нашата храносмилателна система, която след това прекарва отпадъците по храносмилателния тракт.

Добра идея е да правите по няколко 10-минутни разходки или намерете аеробни упражнения, които обичате да правите и да ги практикувате ежедневно. Стига да има последователност, това е страхотен начин за задвижване храносмилателната система и облекчаване на запек.

 

Яжте твърди храни за закуска

Шейковете и смутитата може да изглеждат като здравословен вариант за закуска, но могат да допринесат за храносмилателни проблеми по няколко причини. Добавките и изкуствените подсладители могат да причинят запек, подуване на корема и газове. Чревата на всеки имат свой деликатен баланс, така че това, което може да е полезно за един човек, може да причини проблеми на друг. Ако започвате деня си с протеинов шейк или смути и имате запек, опитайте да го замените с твърда храна.

Физическият акт на дъвчене увеличава производството на слюнка, което сигнализира на червата да метаболизират и смилат. Дъвченето е ключов момент от храносмилането.

Овесена каша, мюсли с горски плодове и кисело мляко или филийка пълнозърнест хляб с авокадо са чудесен избор за закуска за облекчаване на запек.

Навиците винаги отнемат малко време, за да се изградят, но с малко постоянство може да се изненадате колко полезни са за червата и храносмилателната система тези прости ежедневни процедури.

Източници: https://www.businessinsider.com; https://www.freepik.com/

Бодилакс
БОДИЛАКС – 100% натурален продукт при запек и излишни килограми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *