Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Капки за нос Назопас – отпушват носа при настинка, алергия, вазомоторен ринит, помагат при възпалени синуси

Капките за нос Назопас помагат за отпушване на носа заради ринит – възпаление на лигавицата на носа. Активното вещество в това лекарство намалява отока. Въздейства при ринит, причинен от настинка, от алергия, при вазомоторен ринит, който се предизвиква от различни дразнители. А също така при възпаление на синусите и евстахиевата тръба на средно ухо. С Капки за нос Назопас могат да се лекуват възрастни и деца над 6 години.

Имайте пред вид, че в рамките на 7 дни трябва да се почувствате по-добре. Ако това не се случи трябва да потърсите лекарска помощ.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Капки за нос Назопас?

  • Ако имате алергия към активното вещество в това лекарство – оксиметазолин, или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако сте с хронична настинка, която причинява струпеи и сухота на лигавицата.
  • Ако по хирургичен начин ви е отстранена през носа хипофизната жлеза.
  • Ако имате тесноъгълна глаукома или повишено вътреочно налягане.
  • Ако страдате от коронарна артериална болест или друго тежко сърдечно заболяване.
  • Ако страдате от хипертония.
  • Ако сте с тумор на надбъбречната жлеза.
  • Ако приемате антидепресанти или МАО инхибитори.
  • Ако страдате от диабет.
  • Ако сте с диагноза хипертиреоидизъм – повишена функция на щитовидната жлеза.
  • Ако сте с хипертрофия на простатата – уголемена простата.
  • Ако страдате от порфирия.

Предупреждение! Продължителното лечение на запушения нос с назалните Капки за нос Назопас може да ви причини хронично подуване, а също и атрофиране и изтъняване на носната лигавица. Предозирането – също. НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с Капки за нос Назопас без консултация с наблюдаващия ги лекар. Този медикамент не влияе негативно върху способността за шофиране и работа с машини.

Внимание! Медикаментът Капки за нос Назопас може да причини и нежелани странични реакции, някои от които са опасни. Прочетете внимателно какви могат да бъдат. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Какви вещества съдържа лекарството Назопас?

Оксиметазолинов хидрохлорид е активното вещество в тези капки за нос  – по 0,5 мг в 1 мл разтвор. Освен това те съдържат още натриев цитрат, динатриев  едетат, вода за инжекции, лимонена киселина монохидрат, бензалкониев хлорид. При продължителна употреба бензалкониевият хлорид може да причини подуване и дразнене на носа.

Начин на приложение за деца над 6 години, младежи и възрастни: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар или на фармацевта. Препоръчителната доза е по 1-2 капки във всяка ноздра, два до три пъти на ден. Въздействието се усеща след секунди и продължава около 12 часа.

Предупреждения! НЕ превишавайте препоръчителната дозировка. НЕ се лекувайте с Капки за нос Назопас последователно повече от 5 до 7 дни. Ако сте предозирали с приложението на медикамента – незабавно потърсете лекар.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, в оригиналната опаковка, която предпазва лекарството от пряка слънчева светлина, на стайна температура. Следете кога изтича срокът на годност на медикамента!

Носител на разрешението за употреба и производител: ALKALOID-INT d.o.o. – Словения.

Средна цена в аптеките 11-12 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *