Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спрей Отривин Плюс – при хрема, оток и раздразнена лигавица на носа, помага при остро възпаление на синусите

Медикаментът Отривин Плюс е спрей за нос, който намалява отока на лигавицата при ринит, както и при ринит, съпроводен с остро възпаление на синусите. Облекчава хремата, подпомага заздравяването на разранената лигавица и на рани по кожата. Използва се и след направени операции на носа. Предназначен е за лечение на лица над 12 години.

При какви други проблеми със здравето НЕ трябва да се лекувате с медикамента Отривин Плюс?

  • Ако имате алергия към двете активни вещества в този препарат или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако възпалението при вас е със суха носна лигавица.
  • Ако имате сух ринит или атрофичен ринит, с образуване на крусти – корички.
  • Ако хирургично ви е отстранена хипофизата през носа.
  • Ако сте претърпели други хирургични операции, които са разкрили церебралната мембрана.
  • Ако страдате от повишено вътреочно налягане.
  • Ако страдате от закритоъгълна глаукома.
  • Ако страдате от тежки сърдечно-съдови проблеми.
  • Ако страдате от хипертония.
  • Ако имате тумор на надбъбречната жлеза – или феохромоцитом.
  • Ако страдате от хипертиреоидизъм – или свръхактивност на щитовидната ви жлеза.
  • Ако страдате от диабет.
  • Ако сте диагностицирани с порфирия.
  • Ако имате хиперплазия – или уголемена простата.

Имайте пред вид, че Отривин Плюс НЕ трябва да се използва от друг пациент с цел предотвратяване на риска от разпространение на инфекцията. А след употреба накрайникът на опаковката трябва да се изплаква. При хронична хрема продължителната употреба може да изтъни лигавицата на носа и да раздразни лигавицата. Поради това продължителността на лечението трябва да се определя само от лекар.

Отривин Плюс НЕ се препоръчва за лечение на бременни и кърмещи жени, както и на деца под 12 години. НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават без рецепта. Спреят НЕ пречи на способността за работа с машини и шофиране. Но ако се почувствате замаяни след приложението му – изчакайте това състояние да отшуми.

Внимание! Спреят Отривин Плюс може да причини и нежелани странични реакции, някои от които са много сериозни – като затруднено дишане и изпадане в кома. Запознайте се внимателно с тях преди лечението. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството. Лицата в старческа възраст могат да проявят по-голяма чувствителност към нежелани странични реакции при приложението на Отривин Плюс.

Какви вещества съдържа спреят за нос Отривин Плюс?

Ксилометазолинов хидрохлорид и декспантенол са активните вещества в този медикамент. Всяка еднократна доза съдържа съответно по 0,1 и по 5 мг от тях. Освен това спреят съдържа още бензалкониев хлорид, динатриев фосфат додекахидрат, пречистена вода, калиев дехидрогенфосфат.

Начин на приложение на спрея за нос Отривин Плюс за лица над 12 години: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар и в листовката. В нея стъпка по стъпка е описано как да използвате лекарството. Спазвайте ги точно.

Препоръчителната доза е по 1 впръскване във всяка ноздра до 3 пъти на ден.

Внимание! Пазете очите си от попадане на лекарство в тях. НЕ си впръсквайте лекарството  повече от 3 пъти на ден! НЕ се лекувайте с Отривин Плюс по-дълго от 7 дни, освен ако лекар не ви е казал друго.

Една опаковка от спрея за нос Отривин Плюс съдържа 10 мл.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 25 градуса по Целзий. Следете кога изтича годността на спрея!

Носител на разрешението за употреба: GlaxoSmithKline Dungarvan Limited – Ирландия.

Производители: Zaklady Farmaceutyczne Polpharma S.A. – Полша.

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmbH – Германия.

Haleon Germany GmbH –  Германия.

Средна цена в аптеките 15-16 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *