Омник Токас – отпуска мускулите на уголемената простата, улеснява уринирането

Медикаментът Омник Токас е предназначен за лечение на мъжете, които имат уголемена простатна жлеза и свързаните с това проблеми на долните пикочни пътища. Тази доброкачествена хиперплазия може да затрудни уринирането, да направи струята тънка или да прекъсва уринирането. Свързана е с често уриниране и денем, и нощем, с неудържими позиви за уриниране.

Активното вещество в медикамента Омник Токас е тамсулозин, който е селективен алфа 1A/1D-адренорецепторен блокер. То намалява неудържимите позиви, отпуска гладката мускулатура на уретрата и простата, благодарение на което уринирането се улеснява.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Омник Токас 0,4?

  • Ако имате алергия към посоченото активно вещество или към някоя от помощните съставки в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу.)
  • Ако сте с тежка чернодробна недостатъчност.
  • Ако при сядане и изправяне ви прилошава – веднага легнете или седнете, докато ви мине.
  • Ако страдате от тежки бъбречни проблеми.
  • Ако ви предстои операция на око заради катаракта или глаукома.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Омник Токас НЕ пречи на способността за шофиране и за работа с машини.

Внимание! Медикаментът Омник Токас 0,4 може да причини и нежелани странични реакции, някои от които са изключително опасни! Запознайте се внимателно с тях преди лечението. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Какви вещества съдържа медикаментът Омник Токас 0,4 мг?

Тамсулозинов хидрохлорид по 0,4 мг във всяка таблетка, е активното вещество в това лекарство. Освен това в сърцевината си то съдържа още магнезиев стеарат – E470b, макрогол 8.000 и макрогол 7.000.000, Е-тата бутилхидрокситолуен, колоиден безводен силициев диоксид. А обвивката на таблетката на свой ред съдържа още жълт железен оксид и хипромелоза.

Дозировка само за мъже над 18 години: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар.  Обичайната препоръчителна доза е по 1 таблетка на ден, по едно и също време, без значение  дали с храна или без храна. Не чупете таблетката.

Една опаковка от медикамента Омник Токас съдържа 30 филмирани таблетки.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, в оригиналната опаковка. Други изисквания за съхранение Омник Токас няма. Следете кога изтича срокът на годност на лекарството!

Носител на разрешението за употреба и производител: Astellas Pharma Europe BV – Нидерландия

Средна цена в аптеките 16-17 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *