Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ОКЛИС – помага при заболявания на мускулите и костите, при главоболие, зъбобол, възпаления

Медикаментът ОКЛИС помага при заболявания и възпаления на костите и мускулите като навяхвания и разтежения. Прилага се също така за лечение на зъбобол, възпаления, следоперативни болки, главоболие. Принадлежи към така наречената група на нестероидните противовъзпалителни средства.

Пероралният разтвор на ОКЛИС 400 мг гранули се прилага за лечение на ревматоиден и ювенилен артрит, аргроза, анкилозиращ спондилит,  на хронични или остри ревматични заболявания. А също така при висока температура и възпаления, причинени от тонзилит, фарингит, първична дисменорея, инфекции на ушите.

При какви други заболявания НЕ трябва да се лекувате с медикамента ОКЛИС?

  • Ако имате алергия към ибупрофен или към някоя от помощните съставки в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако имате алергия към ацетилсалициловата киселина или към нестероидни противовъзпалителни препарати.
  • Ако сте имали язва на стомаха или дуоденума, перфорация или кръвоизлив.
  • Ако сте страдали от тежка сърдечна недостатъчност.
  • Ако страдате от тежки заболявания на бъбреците или на черния дроб.
  • Ако сте бременна в третия триместър или кърмите.
  • Ако сте страдали от високо кръвно налягане.
  • Ако страдате от болестта на Крон или улцерозен колит.
  • Ако страдате от задържане на течности и отоци по тялото.
  • Ако имате астма или друго заболяване, свързано с дишането.
  • Ако имате вродено заболяване, свързано с метаболизма.

Внимание! При високи дози на прием на медикамента ОКЛИС се увеличава рискът от инфаркт на миокарда и от инсулт. НЕ превишавайте предписаната ви доза! Лекарството ОКЛИС може да причини нежелани странични реакции, някои от които могат да са изключително сериозни.  Запознайте се внимателно с тях преди лечението. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на медикамента.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Ако почувствате неразположение по време на лечението с ОКЛИС НЕ шофирайте и НЕ работете с машини, докато състоянието ви не се подобри.

Какви вещества съдържа ОКЛИС 400 mg гранули за перорален разтвор с марката TOLL MANUFACTURING SERVISES S.L.?

Ибупрофен – по 400 мг във всяко саше, е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още аргинин, захароза, захарин натрий, натриев бикарбонат, царевично нишесте без глутен, ментова есенция и ментолова есенция, натриев лаурил сулфат.

Дозировка за лица над 14 години: Спазвайте винаги точно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната препоръчителна доза е по 1 саше на всеки 8 часа. Изсипете сашето в чаша вода, разбъркайте и едва тогава изпийте лекарството. Много важно е да приемате най-ниската доза.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 30 градуса по Целзий, в оригиналната опаковка, която предпазва медикамента от влага и слънчева светлина. Следете кога изтича срокът на годност на лекарството!

Притежател на разрешението за употреба: „Беста Мед“ ЕООД – България.

Производители: Toll Manufacturing Services S.L. – Испания.

LAMP S. PROSPERO S.P.A. – Италия.

Средна цена в аптеките 26-27 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *