Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепти. Как да подмладим лицето си с народни средства у дома? Но внимавайте – има си правила

Можем и трябва да направим така, че на стари години да не плашим хората с външния си вид. Всяка грижа в тази насока се отплаща 

За да запазите красотата и младостта на кожата на лицето си, изобщо не е необходимо да купувате скъпи кремове и маски.

Подмладяването с народни средства дава не по-лоши резултати, а понякога тяхната ефективност надминава дори съвременната козметика и популярни марки. Но преди да предприемете подмладяване на лицето с народни средства, трябва да се запознаете с някои правила за тяхното използване, които ще ви помогнат да избегнете кожни проблеми в бъдеще.

Основни правила за подмладяване в домашни условия

Традиционните рецепти за подмладяване са ефективни само ако се използват правилно, предупреждават дерматолози. Думата „правилно“ означава спазване на следните правила:

  • Всички използвани съставки трябва да са пресни.

В противен случай може да получите възпаление и дразнене на кожата.

  • Трябва да използвате готовите домашни средства веднага след приготвянето им.
  • Максималният им срок на годност е 3 часа.
  • Преди да приложите готовия продукт, трябва да измиете добре лицето си с антибактериален сапун.
  • Активните компоненти, включени в приготвения продукт, почти мигновено проникват дълбоко в епидермиса през порите и „забърсват по пътя“ всичко, което е на повърхността на кожата.

Ако върху нея има замърсители, техните микрочастици ще проникнат в кожата. Резултатът ще  е зачервяване, възпаление, акне и др.

  • Когато приготвяте маски, не използвайте метални кухненски съдове.

При контакт с метал и излагане на кислород продуктите започват бързо да се окисляват и развалят. В резултат на което срокът на годност на приготвената маска намалява. Намалява и нейната ефективност.

Това са прости правила, които трябва да спазвате при прилагането народни средства за подмладяване на кожата. След като вече знаете как да спазвате безопасните техники за красота на бабите ни, да поговорим за подготовката им.

Рецепти за маски против стареене

Традиционните методи за подмладяване на лицето не изискват значителни финансови разходи.

Маските се приготвят от различни съставки, които често се намират във всеки дом. И така, да започваме. Първата бабина рецепта срещу бръчки помага за подобряване на тена на кожата, за овлажняването и избелването ѝ.

Прави се с обикновена заквасена сметана. Освен това, колкото по-мазна е сметаната, толкова по-добре. Тези млечни продукти съдържат огромно количество витамини, минерали и мастни киселини, които са просто необходими на кожата, за да се предотврати процеса на стареене. Заквасената сметана или обикновената сметана може да се използват като самостоятелно лекарство. Те трябва да бъдат извадени от хладилника и поставени извън него поне за половин час, за да се затоплят до стайна температура. След това заквасената сметана трябва да се нанесе върху кожата на лицето за около 25-40 минути. Накрая маската трябва да се отстрани с памучен тампон, предварително напоен с топло мляко.

Още една бабина рецепта за подмладяване на лицето, която заслужава уважение.

Това е използването на листа от алое с мед. Месестите листа от алоето съдържат вещества, които насърчават регенерацията на кожата и увеличават синтеза на колаген. А медът облекчава възпаленията и има антисептичен ефект върху кожата.

Но преди да започнете да приготвяте маска от тези съставки, трябва предварително да подготвите листата от алое.

Те трябва да бъдат увити в непропусклива кърпа и поставени в хладилника за 10-14 дни. След това могат да се използват. Листата може леко да почернеят, но няма от какво да се притеснявате. Просто отрежете частите, които са потъмнели. Изстискайте сока от листата на алоето и го смесете с мед в равни пропорции. Получената смес нанесете върху лицето си за 15 минути, след което изплакнете останалата маска с топла запарка от лайка.

Многокомпонентни маски за подмладяване на кожата на лицето

Има многокомпонентни бабини рецепти за красота против бръчки, които също са много ефективни. Например подмладяваща маска, състояща се от: сок от листа от алое – 1 чаена лъжичка, суров жълтък (ако кожата е мазна, използвайте белтъка), маслени разтвори на витамините А и Е – буквално по ½ ч.л., прясно изцеден лимонов сок – 1 чаена лъжичка, мед – 1 ч.л., фармацевтичен глицерин – 1 ч.л.

Всички тези съставки трябва да се смесят добре и получената смес да се нанесе върху кожата на лицето за около 15-20 минути. Можете да измиете маската с обикновена топла вода.

Друга не по-малко ефективна рецепта на баба

срещу бръчките изисква използването на следните съставки:овесени ядки, сметана, зехтин, яйчен жълтък, пшенично брашно. Направете брашно от овесените ядки.За тази цел можете да използвате кафемелачка.Смесете овесените ядки с 2 супени лъжицисметана.Оставете получената маса да престои известно време, докато леко набъбне.След това можете да добавите яйчен жълтък и 1 супена лъжицазехтин.

Ако сместа се окаже доста гъста, няма нужда да добавяте пшенично брашно към нея.

Ако се окаже течна, добавете към нея брашно „на око“. Консистенцията на маската трябва да бъде подобна на заквасената сметана. Получената смес се нанася върху кожата на лицето и се оставя да действа 30 мин. След това маската се отмива с топло мляко или обикновена вода.

Има и други рецепти за приготвяне на маски против стареене. Всички те са добри по свой начин, но са ефективни само ако се използват редовно и за дълъг период от време.

Не забравяйте, че народните средства за подмладяване на кожата на лицето действат постепенно, но за сметка на това дават траен резултат.

yaszdorov.mirtesen.ru

крем АНТИПИГМЕНТ
АНТИПИГМЕНТ – крем за премахване на пигментни кожни петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *