Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Капките Офтакуикс лекуват различни бактериални инфекции в очите, в това число и конюнктивит

Капките за очи Офтакуикс са предназначени за лечение на предните повърхности на очите, засегнати от бактериална инфекция. Съдържат антибиотика левофлоксацин, който унищожава патологичните бактерии, в това число и в случаите на бактериален конюнктивит.

Офтакуикс С Офтакуикс могат да се лекуват както възрастни, така и деца над 1 година. Имайте пред вид, че в рамките на 5 дни трябва да усетите подобрение на състоянието. Ако това не се случи трябва задължително да се консултирате с лекар.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Офтакуикс?

  • Ако имате алергия към активното вещество в това лекарство или към медикаменти от групата хинолони, както и към някое от помощните вещества в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Спрете лечението с това лекарство в случай на алергична реакция след първата доза.
  • Не носете контакти лещи докато не сте излекували напълно инфекцията.
  • Спрете лечението с този медикамент, ако получите оток или болка в сухожилията – тендинит.

Важно е да НЕ забравите да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките. Ако се лекувате и с други медикаменти за очи направете най-малко 15-минутна пауза преди следващия вид капки. Бременните и кърмещите жени задължително трябва да се консултират с лекар преди лечението с Офтакуикс. Шофьорите и работещите с машини след накапването на очите трябва да изчакат зрението им да се избистри, преди тези дейности.

Внимание! Лечението с медикамента Офтакуикс може да причини и нежелани странични реакции, някои от които – много сериозни. Запознайте се внимателно с тях преди лечението. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на препарата.

Какви вещества съдържат капките за очи Офтакуикс?

Левофлоксацин е активното вещество в това лекарство като левофлоксацин хемихидрат, който се равнява на 5 мг левофлоксацин. Освен това като помощни съставки то съдържа още натриев хлорид, бензалкониев хлорид, вода за инжекции, хлороводородна киселина или натриев хидроксид.

Имайте пред вид, че бензалкониевият хлорид може да промени цвета на меките контактни лещи. При приложение на лекарството те трябва да са свалени. Можете да ги поставите отново след 15 минути. Този препарат може също така да раздразни очите, особено сухите или с нарушена роговица. Ако усетите болка трябва да се консултирате с лекар.

Начин на употреба Офтакуикс: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар и описана стъпка по стъпка инструкция за начина на използване в листовката на медикамента. Броят на капките е различен през различните дни на лечението. Ако имате възможност нека друг ви поставя капките, като спазва точно указанията в листовката.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, в плътно затворен флакон. Внимание! След първоначалното отваряне на лекарството срокът му на годност става 28 дни. Следете внимателно срока на годност!

Носител на разрешението за употреба и производител: Santen Оу – Финландия.

Средна цена в аптеките 15-16 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *