Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Таблетки за смучене Октеангин  – помагат при възпаления, зачервяване, болки в гърлото и устата

Германският медикамент Октеангин  представлява таблетки за смучене, предназначени за лечение на възпаленото гърло и лигавицата на устата, съпроводени с подуване, болка и зачервяване. Съдържа антисептичното вещество октенидин дихидрохлорид, което разрушава клетките на болестотворните патогени. Предназначен е за лица над 12 години.

Производителят подчертава, че до 4 дни след приема на таблетките, ако не получите облекчение или се влошите, трябва да потърсите консултация с лекар.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Октеангин?

  • Ако имате алергия към активното вещество в това лекарство или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Медикаментът е предназначен само за краткосрочно лечение.
  • Не приемайте Октеангин повече от 4 дни поред.

НЕ забравяйте да кажете на лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките.

Жените кърмачки НЕ трябва да се лекуват с Октеангин. Бременните трябва да се консултират с лекар преди да предприемат терапия с този медикамент.

Октеангин

Внимание! Медикаментът Октеангин може да причини и нежелани странични реакции. Запознайте се с тях преди лечението. Описани са подробно в листовката на медикамента.

Какви вещества съдържа медикаментът Октеангин таблетки за смучене?

Октенидин дихидрохлорид – по 2,6 мг във всяка таблетка, което е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още винена киселина, изомалат или Е 953, екстракт от кафе, овкусител за туширане на горчивината, който съдържа пропиленгликол, бутанова киселина, ментово масло, сукралоза или Е 955, масло от звездовиден анасон. Имайте пред вид, че изомалатът е заместител на захарта. В лекарството той е 2,57 гр, което се равнява на 6 kcal.

Начин на приложение за лица над 12 години: Спазвайте точно указанията в листовката или на лекуващия ви лекар. Поставете на всеки 2-3 часа по една таблетка в устата и я оставете бавно да се разтвори. Максималната дозировка е НЕ повече от 6 таблетки на ден. Лечението с Октеангин продължава НЕ повече от 4 дни.

Съхранение: Далече от достъпа на деца. Няма специални изисквания за съхранението на това лекарство. Следете срока му на годност.

Носител на разрешението за употреба: M.C.M. Klosterfrau Vertriebsgesellschaft mbH – Германия.

Производител: Klosterfrau Berlin GmbH – Германия.

Средна цена в аптеките 13-14 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *