Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога ще има магнитни бури през октомври 2023 г.?

Често чуваме от метеоролозите за засилване на геомагнитния фон и появата на магнитни бури

магнитни бури

Много хора свързват лошото здраве и главоболието с наличието на магнитните бури. Какви опасности крият и трябва ли по време на тези дни човек да е по-внимателен към здравето си?

Какво представляват магнитните бури?

Около Земята има магнитосфера. Тя предпазва нашата планета от слънчевата радиация. От космоса магнитосферата се влияе от потока на слънчевия вятър – йонизирани частици, които отлитат от Слънцето със скорост 400 км/сек. Силата на натиск на слънчевия вятър и натискът на магнитната обвивка на Земята са равни.

Но от време на време на Слънцето се появяват изригвания. Скоростта на слънчевия вятър се увеличава и магнитосферата сякаш се свива. Това се нарича магнитна буря.

Могат да продължат от няколко часа до няколко дни. Изригванията засягат сателитните и други технологии на Земята, както и човешкия живот и здраве.

Влияят ли магнитните бури на здравето?

Учените не са стигнали до еднозначно заключение, но има изследвания, които показват, че по време на магнитни бури се увеличава броят на хората, които умират от инфаркт на миокарда и инсулт.

Терапевката Елена Тихомирова препоръчва на пациентите с хипертония да пият повече вода и да консумират по-малко сол в дните с магнитни бури. Онези, които имат хипотония могат да приемат тонизираща тинктура от Елеутерокок.

Естествено, активността на Слънцето ще има специален ефект върху метеочувствителните хора, които ще почувстват слабост в някои органи и системи на тялото.

Магнитни бури през октомври 2023 година

Геомагнитните бури през октомври няма да са много силни, но ще са продължителни. Слаба магнитна буря се очаква на 13-15 октомври. Силата ѝ няма да надвишава 5 точки.

В предпоследната седмица на месеца се прогнозира четиридневна магнитна буря на 23-26 октомври. Мощността ѝ ще достигне 3-4 точки.

След това, само ден по-късно, на 28 октомври се очаква силна магнитна буря. Силата й ще достигне 6 точки.

През последните дни бяха наблюдавани две изригвания със средна интензивност и те трябва да окажат влияние върху нашата планета в дните около 13-15 октомври. През следващите 7-10 дни слънчевата активност ще бъде ниска, но постоянна.

В същото време, летният период на слънчева активност е бил доста спокоен. През трите летни месеца експертите са отбелязали три по-силни магнитни бури.

Есента започна с увеличаване на слънчевата активност и през първия месец бяха регистрирани пет мощни изблика на Слънцето. Но изглежда, че през октомври Слънцето си взе почивка и, както казват някои експерти, започна да натрупва енергия за бъдеща активност.

Какви са симптомите на човек по време на магнитни бури?

Симптомите малко преди, по време и след магнитна буря варират от човек на човек. Най-често зависимите от времето хора се оплакват от следните симптоми:

• главоболие;
• световъртеж;
• гадене и повръщане;
• безсъние;
• болка в мускулите;
• повишена болка поради артрит и други хронични заболявания;
• повишена температура;
• депресивно настроение.

Някои хора много слабо усещат въздействието на бурите. Други трудно стават от леглото в такива дни. Ако бурите имат много негативно влияние върху вас, по-добре е да вземете болничен.

Как да се предпазите по време на магнитни бури

В дните на очакваната буря спазвайте следните правила и тогава негативните последици от това явление няма да ви засегнат особено:

• откажете се от бързото хранене, мазни, пържени, пикантни храни, яжте повече сезонни зеленчуци и плодове, както и билки;
• пийте повече течности – най-малко 1,5 литра на ден, включително под формата на чай и компоти;
• в опасните дни се откажете от кафето, алкохола и енергийните напитки, опитайте се да пушите по-малко;
• прекарвайте повече време на открито;
• увеличете физическата активност – спортувайте, бягайте, карайте колело или поне ходете пеша повече;
• проветрявайте стаята редовно, особено през нощта;
• не участвайте в конфликти и минимизирайте стреса в живота си, ако е възможно, не общувайте с неприятни хора;
• преди лягане вземете контрастен душ;
• лягайте си по едно и също време и спете поне 7 часа на нощ (за по-добър сън опитайте да носите тапи за уши, докато спите).

Ако здравето ви, въпреки всички предпазни мерки, се е влошило значително, починете си, а ако е възможно – отложете всякаква работа.

Източник: esp.md

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *