Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези 3 упражнения ще ви помогнат да облекчите главоболието

Експертите казват, че главоболието не трябва да се толерира

главоболие

Познавате ли поне един човек, който никога през живота си да не се е чудил как да облекчи главоболието, което го измъчва часове наред? Не? И все пак, има късметлии! Според СЗО само 2% от населението на света не знае какво е главоболие. Останалите 98% ги боли глава от време на време, често, силно или поносимо. Жени, мъже и дори децата от детска градина се оплакват от цефалгия – научното име на главоболието.

Защо така ни измъчва главоболието?

Олга Сичева

Цефалгологията е наука за лечение на болките в главата. Специалистите-цефаолози познават повече от 200 вида главоболие. От тях сме чували за мигрена, тензионно главоболие, клъстерна цефалгия и други видове болка в главата. Всеки един вид има десетки разновидности и само опитен лекар може да забележи разликите.

Надеждно установено е, че главоболието може да възникне заради:

алкохолна интоксикация на тялото;

• вегетативно-съдова дистония;

• настинки, ТОРС, синузит и други възпалителни и инфекциозни заболявания;

• при нарушение на венозния отлив от мозъка;

• ако има проблеми в шийния отдел на гръбначния стълб;

• сърдечно-съдови заболявания;

• тумори и инфекции на мозъка и неговите мембрани;

• страничен ефект от приема на различни лекарства.

И това са само най-често срещаните опции, заради които може да се появи главоболие.

Да се търпи или да се лекува?

Специалистите казват, че главоболието не трябва да се толерира. Цефалгията не е просто неразположение. То не само разваля настроението, но и води до нарушения на съня, депресия и различни неврологични разстройства.

Когато главата боли, има прекомерно натоварване на съдовете и тялото като цяло. Количеството адреналин се увеличава, пулсът се повишава, кръвното налягане скача и невроните в мозъка се увреждат. Пристъпите на болка могат да зачестят и да станат хронични.

В същото време, ако прибягвате до болкоуспокояващи твърде често (по-често от 3-4 пъти седмично), главата ще ви боли и заради привикването към тези хапчета. Няма да получите милост от главоболието, трябва да потърсите лекар, който ще облекчи проблема.

Как се декодира болката в главата?

Психосоматиката е направление в медицината и психологията, което изучава как чувствата и преживяванията влияят на човешкото здраве. Стрес, нервна умора, страх, постоянна тревога за близките – резултатът често е главоболие, чиято причина е много трудна за разпознаване. Казват, че голяма част от болките, които човек усеща в различни части на тялото, се появяват поради психологически и емоционални фактори. Това е валидно само ако се изключат органичните причини за главоболието като: мигрена, тумори и др.

Психологът Олга Сичева подчертава, че за да се появят пристъпи на тензионно главоболие възможно най-рядко, е важно да се установи дневен режим: осветлението се изключва в 22:00-23:00 часа, следва сън и събуждане към 7:00-8:00 часа. И такъв режим трябва да се спазва дори през уикендите! Нуждаете се от балансирана диета, разходки на чист въздух поне един час на ден. И за да облекчите вече възникнал пристъп на главоболие, причинен от негативно събитие или емоции, опитайте да го ликвидирате чрез дихателни практики.

1. Съсредоточете се върху сърцето

– Седнете както ви е удобно, обяснява Олга Сичева. – Затворете очи, поемете дълбоко въздух и бавно, отпуснато издишайте. Повторете няколко пъти. Докато вдишвате и издишвате насочете вниманието към зоната на сърцето, почувствайте себе си и състоянието, в което сте. Тази практика за дишане през устата ви позволява да успокоите потока от мисли в главата.

Такава лесна дихателна практика ще ви позволи да се отпуснете и да облекчите напрежението. Ще почувствате тялото си, ще го усетите, мозъкът ви ще работи за вас, а не вие ​​за него. 10-20 минути и след това ще сте пълни с енергия. Ще забравите за главоболието и ще загърбите проблемите, за да продължите напред!.

2. Бъдете „помпа“

Има едно много полезно упражнение, наречено „помпа“, което помага за облекчаване на напрежението от шийните прешлени и подпомага свободното дишане:

– Леко се наведете към пода: гърбът е като арка (котешки гръб), а не прав, главата е спусната надолу. Движението трябва да прилича на плавен лък.

– Поемете кратко и шумно дъх в крайната точка на наклона. Започнете леко да се изправяте, като пасивно изпускате въздух през носа или устата. Тоест, това дори не е издишване, а сякаш въздухът излиза като от изпуснат балон.

Повторете няколко пъти. Важно е да се гарантира, че няма напрежение в раменете и долната част на гърба. Не бива да се усеща никакво усилие, докато извършвате упражнението.

3. Изпънете врата

Ако смятате, че сте седели твърде дълго и вратът ви е схванат, облегнете се спокойно на стола. Намерете точките на тила, които са разположени от двете страни на гръбначния стълб на границата с черепа (приблизително там, където косата започва да расте ). Натиснете ги силно няколко пъти. Направете десетина кръгови движения с лек натиск в тази област. След няколко минути ще почувствате, че напрежението е намаляло и главоболието вече не е толкова силно.

Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *