Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Евтини и ефикасни народни рецепти за премахване на неприятните старчески петна по кожата

Старческите петна са състояние, което причинява повече психически отколкото физически дискомфорт. Особено неприятно е когато се появи прекомерна пигментация по лицето или други открити части на тялото. 

Днес са разработени голям брой козметични продукти, които помагат да се отървете от възрастовите петна. Някои от тях обаче имат редица противопоказания, а често са и доста скъпи. Използването на народни средства идва на помощ – те помагат за премахване на старчески петна у дома. Основните им предимства са на първо място ниската цена, достъпността и възможността за прилагането им и в детска възраст, както и по време на бременност и кърмене.

Маски за депигментация на кожата на лицето

От всички домашни средства за избелване на лицето маските са най-популярни.

Тази процедура, с редки изключения, трябва да се извършва не повече от 1-2 пъти седмично. А ефективността е доста висока. Сред най-популярните са маските за депигментация на кожата на лицето с горски плодове и млечни продукти. Компонентите включват съставки, които имат подчертан избелващ ефект, така че използването им дава резултат.

За да си приготвите такава маска вземете 50 г касис (червени боровинки и малини също са подходящи). Смелете плодовете на каша, изсипете към тях 1 чаша кефир или заквасена сметана. Тази маска трябва да се прилага 3 пъти седмично в продължение на 20 минути върху кожата.

Каша от киви и краставица

Вземете половин киви и го настържете, след което към него добавете настърганата краставица.

Нанасяйте маската 1-2 пъти седмично върху предварително почистена и суха кожа на лицето.

Маска с мая и сок от грейпфрут

За да я приготвите, трябва да вземете 20-30 g свежа мая, към която да добавите 1 супена лъжица от цитрусовия сок.

Препоръчва се тази маска да се прилага преди лягане, 1-2 пъти седмично, за не повече от 15-25 минути.

Маска със сметана и магданоз

Внимателно накълцайте връзка магданоз, към която добавете няколко супени лъжици сметана. Трябва да получите гъста паста.

Нанесете с масажни движения върху кожата на лицето, след това оставете за 10-15 минути и изплакнете с хладка вода.

Маска с кисело мляко и сок от змийско мляко

За да приготвите тази маска, трябва да смесите 50-75 мл кисело мляко и половин чаена лъжичка сок от билката змийско мляко. Нанасяйте тази маска НЕ повече от веднъж седмично за 15 минути.

Маска с рициново масло и сода

Смесете 3-4 супени лъжицирициново масло и 1 чаена лъжичкасода за хляб. Нанесете върху лицето за не повече от 10 минути.Можете да използвате тази маска и точково – като компрес само върху старчески петна.

Избелваща маска с куркума

Домашната маска с добавка на куркума и лимонов сок е много ефективна. За да я приготвите ще ви трябва 1 чаена лъжичка от подправката и 2-3 чаени лъжички лимонов сок. След като лимоновият сок се добави към куркумата, трябва да получите гъста каша с консистенция като богата заквасена сметана. Този продукт може да се прилага само локално (само върху тези места, където са се появили старчески петна). Тъй като маската е много ефективна, тя трябва да се използва не повече от веднъж на всеки 7 дни.

Сода срещу възрастовите петна по лицето

Содата съдържа голямо количество натрий. Това е минерал, който ускорява регенеративните процеси в дермата, като по този начин помага да се отървете от пигментацията. Содата трябва да се използва с повишено внимание, задължително е да сте наясно, че нямате противопоказания.

Следната маска се счита за най-ефективна: щипка сода трябва да се смеси с 1-2 супени лъжицинискомаслена заквасена сметана. Добавете 0,5-1 чаена лъжичкаводороден прекис от 3%.Разбъркайте всички съставки до гладкост и нанесете върху проблемните зони на кожата за 15 минути. Изплакнете останалата маска с топла вода.

Имайте пред вид, че НЕ трябва да прекалявате с тази маска. Добре е да я прилагате не повече от 2-3 пъти седмично. В противен случай може да си навредите на здравето на кожата!

Лимоновият сок е естествено средство срещу старческите петна

Може да се използва както в чист вид, така и в комбинация с други продукти (например за приготвяне на лосиони, маски, домашни кремове). Лимоновият сок съдържа голямо количество флавоноиди, както и различни витамини. Те имат доста бърз и изразен ефект, така че продуктът често се използва за премахване на старчески петна по лицето. Лимоновият сок трябва да се използва с повишено внимание, тъй като може да причини сухота и лющене на кожата.

Можете да измажете лицето си само с лимонов сок. Преди това трябва да почистите кожата, да нанесете сока и след 20-30 минути да го изплакнете с топла вода.

Маска от мед и лимонов сок

За да я приготвите, трябва да смесите горните съставки в съотношение 1:1 и да нанесете върху лицето.Тази процедура може да се прави по 2 пъти седмично. Времето за експозиция е не повече от 20 минути.

Лосион със зехтин и лимонов сок

Смесете съставките в съотношение 2:1 и нанесете само върху зоните с хиперпигментация за 15 минути. Можете да повтаряте процедурата по 2 пъти на ден. Използва се също така и комбинации от лимонов сок с ябълков оцет, с кисело мляко, с яйчен белтък, с каша от грейпфрут или каша от суров картоф.

Такива комбинации са насочени към осигуряване на комплексен ефект, който в крайна сметка помага в борбата с излишната пигментация.

Предупреждения!

Преди да използвате каквото и да е народно лекарство, трябва да се уверите, че е безопасно за вас. Най-добре е да се консултирате с лекар или да си направите тест за алергия. Това се прави по следния начин: нанесете малко количество от продукта върху кожата. Наблюдавайте състоянието й в продължение на 20-30 минути. Имайте пред вид, че много от естествените съставки, които се използват за направата на домашна козметика, са силно алергенни – мед, лимон, грейпфрут, бадеми, етерични масла.

Тъй като традиционните методи за лечение на старчески петна нямат достатъчно доказателствена база относно тяхната ефективност и безопасност, е необходимо да процедирате с тях изключително внимателно, предупреждават дерматолозите.

Изтночник: dzen.ru

Глобал Хелт Анти-пигмент
Глобал Хелт Анти-пигмент – крем за премахване на пигментни кожни петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *