Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепта: Как домашна тинктура от плодовете на глог ме избави трайно от пародонтита?

Не случайно наричат тази рецепта еликсир за сърдечно здраве

Тази рецепта – на тинктура с ракия и узрели плодчета на глог, я научих от мои познати, които всяка година преди сезона на настинките и грипа си я подготвят за профилактика. Тя укрепва имунитета, подпомага работата на сърцето, стимулира здравето на кръвоносните съдове. Не случайно се нарича еликсир за сърдечно здраве.

Плодовете на глогаНастъпва сезонът за събиране на узрелия глог

Преди около 4 години я направих за първи път. И съвсем без да искам направих за себе си много полезно откритие – лекува бързо и много ефикасно пародонтит. Това е онова неприятно възпаление на венците, което често става причина за окапването на зъби.

Как стана откритието?

От вътрешната страна на горните два предни зъба има едно мускулче с формата на триъгълник, което ми беше толкова възпалено, че постепенно ме принуди да мина на каши и супи. Ако трябваше да отхапя нещо – наклонявах главата си настрани и се опитвах да гризна с кътниците. При всичкото редовно миене на зъбите, проблемът ставаше все по сериозен. Който е имал такова възпаление знае колко е болезнено и неприятно.

За първи път тази глогова тинктура си я направих с идеята да съм подготвена за зимата. Когато взех първата доза (вижте рецептата подробно описана по-долу), преди да я преглътна, усетих как това болезнено място на венеца ми реагира много бурно – щипе, боли. И тогава сякаш някой ми подсказа – вероятно причината е, че въздейства лечебно и срещу пародонтозата. Не преглътнах веднага, НЕ жабурих. Просто си затворих устата и държах извлека от глог до възпалението на венеца. В началото наистина е малко неприятно, но стисках зъби. Вечерта, когато дойде ред за втората доза, повторих задържането. Пак щипеше, но някак с една идея по-поносимо.

Ако щете вярвайте! След 4-5 такива процедури от болезненото възпаление в устата ми нямаше и следа. Вече 4 години от тогава, не се повтори. Но когато си правя есента рецепта с глог и когато я прилагам, не пропускам да задържам тинктурата в устата си поне за минутка. Логиката ми е – щом се справя с такова възпаление, значи ще убива в устната кухина и други патогени. Който има нужда – да опита тази рецепта. Няма да съжалява. Тя е полезна и за здравите хора с цел профилактика.

Ето и самата рецепта за тинктура от глог

В стъклен съд ( най-удобни са онези бутилки, на които дъното им е широко колкото на буркан, а гърлата им са по-широки от масовите шишета. Но може и в буркан и др.) Измивате от праха узрелите плодчета на глога, подсушавате ги без да се престаравате и ги изсипвате в бутилката. Височината на плода на дъното в 1-литрова бутилка трябва да е 3-4 пръста. Доливате догоре с истинска ДОМАШНА ракия. Затваряте съда и го поставяте в тъмен шкаф за една седмица. Плодчетата отначало плуват в ракията, след което постепенно започват да се спускат към дъното.

Глогът е красив и когато цъфти, и каогато узрее

Когато тинктурата стане готова за приложение ще видите един божествен цвят, който е трудно да се опише с думи. Прилича на вино розе, което излъчва златни отблясъци.

Дозировка: По 1 супена лъжица на гладно сутрин и вечер. Срещу пародонтит – вижте описанието по-горе.

Имайте пред вид, че не всеки път имах възможност да приемам сутрешната доза по две причини: шофьор съм. Знам, че от 1 лъжица ракия няма да се напия, но то е достатъчно, ако ме спре катаджия, да му лъхна на бъчва в лицето. Пък и при срещи с цивилни този проблем също стои. Освен това лекарството за щитовидната жлеза, което пия, има строги изисквания сутрин на гладно. Така че рядко можех да вземам дозата и сутрин, и вечер. И въпреки това – резултатът  от въздействието на тинктурата е недвусмислен.

Вижте каква грешка от неопитност допуснах

при първата в живота ми домашна тинктура от глог. Количеството изглежда много голямо, но така или иначе ще намалее. Когато нивото на тинктурата стигне и слезе под равнището на плодчетата на дъното без бавене прецедете остатъка от тинктурата в друг съд, а  плодчетата изхвърлете. Първия път не направих това и до сутринта след вечерната доза глогът започна много скоростно да гние. Наложи да изхвърля заедно с него и целебната тинктура.

И още нещо – през първите години правих тази рецепта с пресен плод. После обаче нямах такава възможност и започнах да си купувам сушен. В началото го гледах го с голямо подозрение заради не много привлекателния кафяво-черен цвят на плодовете. Но пак от опит – няма разлика с пресния плод. В ракията глогът сякаш се събужда. Кафяво-черното изчезва, а цветът на готовата за ползване тинктурата е също толкова удивително красив.

На какво се дължи тази мощна лечебна сила на глога?

Проучвания доказват, че плодовете на глога са богати на витамини от групата В, а също и на С, К, Е, на бета-каротин, който се трансформира на витамин А в организма. В тези малки плодчета има още желязо, калций, калий, магнезий, цинк. И още – флавоноиди, пектин, органични киселини, антиоксиданти.

Доказано действат изключително мощно срещу болестотворните микроби и гъбичките, въздействат противовъзпалително, укрепват имунитета.

Елена Ангелова

паста за зъби
ПАСТА ЗА ЗЪБИ с алое вера, сребърни йони, хималайска сол.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.