Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Претимектал – помага за лечението на страдащите от ангина пекторис, при гръдна болка

Медикаментът Претимектал е предназначен за лечение на възрастни пациенти, които страдат от ангина пекторис. Това е коронарна болест, която причинява гръдна болка. Лекарството се комбинира с други препарати за лечение.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Претимектал?

  • Ако имате алергия към активното вещество триметазидин или към някоя от помощните съставки в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако сте диагностицирани с болестта на Паркинсон.
  • Ако страдате от сериозни бъбречни заболявания.

Имайте пред вид, че Претимектал не се прилага за начално лекуване на нестабилната стенокардия, както и при пристъпи на стенокардия и инфаркт. Затова трябва да потърсите лекуващия ви лекар при пристъп на стенокардия. Освен това медикаментът може да влоши симптомите на болестта на Паркинсон, което също изисква консултация със специалист. НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките.

Претимектал НЕ се препоръчва на бременни и кърмещи жени, както и на лица под 18 години. Медикаментът може да причини сънливост и замайване, което се отразява негативно на способността за работа с машини и шофиране.

Внимание! Медикаментът Претимектал може да причини нежелани странични реакции, някои от които са сериозни. Запознайте се много внимателно с тях преди приема на лекарството. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарство.

Какви вещества съдържа медикаментът Претимектал?

Триметазидинов дихидрохлорид е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още калциев хидрогенфосфат дихидрат, колоиден безводен силициев диоксид, повидон К30, ксантанова гума, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, Е-тата: червен железен диоксид, титанов диоксид, хипромелоза, макрогол 400, както и Opadry 03 В84788 розов.

Дозировка за лица над 18 години: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Препоръчителната доза е по време на хранене по 1 таблетка сутрин и вечер на ден с чаша вода.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 25 градуса.  Следете срока на годност.

Носител на разрешението за употреба и производител: „Чайкафарма Висококачествените Лекарства“ АД – България.

Средна цена в аптеките 15-16 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *