Преподобна Стойна, лечителката: Третият български дар за света ще бъде ДУХЪТ

На 9 септември се навършват 140 години от рождението на преподобна Стойна.

Често улисани в ежедневните си борби и битови грижи не осъзнаваме на каква Земя имаме късмета да живеем. Пълна е със свещени лековити места, с лековити извори. И с удивителни феномени. Закъсали със здравето хора, обиколили знайни и незнайни лекари, като последна надежда за спасение си спомнят и търсят спасение именно на такива места, при такива феномени.

Ванга приживе беше призната и получи оценката на хората. Няколко поколения българи сега я откриха или тепърва я преоткриват Преподобна Стойна. И най-важното – намират спасение. Трябва да благодарим на такива отдатени автори като Неда Антонова и Румен Леонидов, които ни отвориха очите за невероятните способности няа Преподобна Стойна, за хората, които е излекувала чрез вярата в Бога и в нейния небесен покровител и учител Св. Георги.

Цръквата Св. Георги в село Златолист
Църквата Свети Георги в село Златолист

И сега потокът от вярващи, които я наричат светица, макар и да не е канонизирана официално, не секва. А не секва, защото тя и от небето върши чудеса за дошлите в църквата, където е живяла. Художникът Пламен Капитански, който рисува образа на Преподобна Стойна, свидетелства за чудесата, които се случват благодарение на нея. Бездетни се сдобиват с рожба, на други им се отключва неочаквана дарба. Самият художник има истинско мистично преживяване в миниатюрната стаичка на църквата,             в която е живала Преподобната.

А Румен Леонидов разказва, че Преподобната дори е можела да левитирала.

Лекувала е с билки, отвари, вода треви. Но най-много с вдъхновените си молитви. От Небето ѝ се казвало: Душите на хората лекувай. Товага и телата им ще оздравеят. Един важен урок, който трябва да помним всички – очевидно не може да оздравееш от болестта, която те мъчи,  ако не се постараеш да излекуваш първо душата си.

Преподобна Стойна е била и пророчица. Предсказала е точната дата на смъртта си. Погрижила се е да извика жена, която да запише предсказанията ѝ само няколко дни преди се пресели в другия свят.

Видяла е целия ни сегашен морален упадък

Описала го е, сакаш в момента е жива и вижда всичко това. Нека не забравяме, че е починала през декември на далечната 1933 г. Разделението и омразата в народа, за които са виновни политикантите. Старци и деца ще умират без лечение, глад ще има. Но сега много внимавайте и запомнете:

Преподобна Стойта казва (разбира се, със свои думи), че много от българите, които емигрираха в чужбина, са били изпратени там, за да се опазят за идващото ново време. Ще се върнат в България. В страната ще има само чифлици, няма да има градове. „Децата ще са повече от звездите“.

Те ще са носителите на третия български дар за света – ДУХЪТ, разказва Румен Леонидов.

Стоилка Арсова е жената, която събира всичката обратна информация на благодарните за изцелението и спасението си поклоници, дошли да се помолят за помощ на Преподобна Стойна. Тя се надява, че всички тези хора, преживели истински чудеса, ще застанат с имената си, за да бъде Преподобна Стойна официално канонизирана от църквата.

B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха
B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Актуални промоции в lekuva.net

От 4 до “Преподобна Стойна, лечителката: Третият български дар за света ще бъде ДУХЪТ

  1. Павлина Евтимова-Атанасова каза:

    Домът в, който е живяла последните си години е много зареждащо място. От там си тръгваш смирен, пречистен и зареден с положителни мисли.

  2. Емилия Иванова каза:

    Ко
    Ко малка се чувствам като чета за тази светица Искам да отида там,където е била,да почувствам духа на тази велика жена Къде се намира с.Златолист ? Винаги ли е отворена църквата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.