Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шипове – вижте тези евтини и наистина ефикасни народни рецепти!

Има една мрачна и в същото време иронична българска поговорка: „Шиповете продължават да болят и 40 дни след смъртта“. Който страда от тях я разбира. Но има решение – вижте по-долу много прости, много достъпни и ефикасни рецепти срещу шипове на шията и на петата. Резултатите ще ви изненадат.

Шиповете, наричани още остеофити, са ужасно неприятно нещо, особено на врата. Това е заболяване на опорно-двигателния апарат, което се изразява в това, че върху съществуващата кост в човешкото тяло израства нова костна формация. Обикновено шиповете са резултат от недохранване, остеохондроза, както и различни видове наранявания. Шипове могат да се появят и в резултат на настинка, както и при нарушен метаболизъм.

Трябва да намерите начин да унищожите шиповете, тъй като те причиняват главоболие и световъртеж, а също така не позволяват на врата да се движи свободно. Предлагаме на вашето внимание рецепти за унищожаване на шипове.

Лимонът с кафе прехва сковаността на втратаЛимонът с кафе премахва сковаността на врата

Лечебен компрес срещу шипове на шията

За тази рецепта са необходими един лимон и една чаена лъжичка смляно кафе.

Нарежете лимона на дебели кръгчета и го поръсете със смляното кафе. Поставете кръгчета лимон върху онези места, които ви болят, така че кафето да е от страната на кожата. Покрийте с целофан или домакинско фолио, а над него – с вълнен шал и завържете. Оставете компреса за цяла нощ.

Киселият сок на лимона прави кафето влажно, а сместа от кафе и лимон прониква в кожата и унищожава шиповете по врата.

Ако шиповете са твърде големи, повторете процедурата няколко нощи и вратът ви ще може да се движи както преди.

Лечение на шип на петата с народни средства

Има няколко прости начина за лечение на шипове на петата с народни средства, които можете да приложите сами, без да търсите помощ от лекар.

Черна ряпа

Ще ви трябва черна ряпа, която трябва да настържете заедно с кората. Получената каша се нанася върху болното място през нощта, а на сутринта трябва да се измие с топла вода. При леки случаи е достатъчно процедурата да се повтори няколко пъти и болестта изчезва.

Блатна тинтява

Можете да използвате различни билки за лечение на шипове на петата с народни средства. Лечението с помощта на блатна тинтява е ефективно. Това растение има много лечебни качества, едно от които е способността да премахва излишните соли от тялото. Вземете една трета от чаша вода и разредете в нея една супена лъжица тинтява.

Блатна тинтяваБлатната тинтява е ефикасна при шип на петата

Инфузията трябва да се приема три пъти на ден преди хранене. Курсът на лечение продължава двадесет дни. Ако е необходимо, след десет дни лечението може да се повтори. От нея можете да приготвите и тинктура за компреси през нощта. В началото на лечението, може да забележите усилване на болката, но след известно време тя изчезва и става много по-лека.

Ефективни вани за крака

В допълнение, шиповете на петата се лекуват лесно и бързо и с такова народно лекарство: вземете амоняк и нерафинирано слънчогледово масло. Смесете тези съставки в съотношение 1/1. Направете с вода баня за крака със сода за хляб и готварска сол за 15 минути. След това навлажнете марля с приготвения състав от масло и амоняк и я нанесете върху възпаленото място. Кракът се увива в найлон, завързва се и компресът се оставя да действа цяла нощ.

Лечението трябва да продължи, докато болката изчезне напълно. Да се излекува шип на петата с народни средства е лесно. Използвайте горните препоръки и няма да има следа от тази досадна болест и болка.

За да се предотвратите заболяването е препоръчително да се разхождате повече на чист въздух. Също така си струва да се занимавате с плуване. И да се откажете от неудобни обувки, а дамите – и от  високите токчета.

спонди гард гел
Новият СПОНДИ ГАРД: Спешна помощ при шипове и прищипани нерви

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *