ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лимоновият сок е богат на пектин – полезен за намаляването на холестерола

Днес има много голям брой хора, които използват лимоновият сок от лимоните без да знаят всъщност, колко полезен е той за здравето им. Лимоновият сок е много добър източник на витамин С. Доказано е, че четвърт чаша лимонов сок може да осигури на човек 45% от препоръчителната дневна доза витамин С полезна за здравето ни. Витамин С повишава имунната система, бори се успешно с инфекциите в тялото ни, предпазва организма от стареене и е полезен при заболявания като остеоартрит и ревматоиден артрит. Всеки човек може да намали появата на бръчки и понижения мускулен тонус на организма си само като добави в диетата си една чаша прясно изцеден лимонов сок на ден.

Лимонената киселина, която се съдържа в лимоновият сок има антибактериални свойства и е много полезен при лечението на акне. Прясно изцеден лимонов сок може да се постави на кожата с помоща на памук и да престои така цялата нощ, след което да се изплакне с хладка вода – това има много добър ефект върху кожата при лечението на акне. Друго лечение, което може да се предприеме с лимонов сок е като се използва при прорезни рани. Той има антисептично действие и помага на раните да заздравеят по-бързо. Няма странични ефекти за разлика от други химични лекарства. Трябва да се отбележи, че може да е неприятно поставянето му върху такава рана, но има много добър ефект.

Лимоновият сок може да се използва и при лош дъх в устата, като се прави гаргара с лимонова вода поне два пъти дневно. Направете си смес от сока на един лимон и една чаша студена вода и с това си правете гаргара. Ефектът е поразителен и рецептата е много лесна за изпълнение.

Изследванията показват, че прясно изцеденият лимонов сок има и успокояващ ефект. Ароматът от него може да помогне за намаляването на нивато на тревожност, както и да намалява умора, нервност и изтощение. С оглед на всичко това експертите препоръчват да се използва аромат на лимон на работното място, тъй като това премахва стреса и повишава работоспособността.

Лимоновият сок е богат на пектин, а пектинът има важна роля при намаляването на натрупания излишен холестерол в организма. Ако се използва заедно с чесън по-бързо изгаря холестерола натрупан по кръвоносните съдове, като по този начин предпазва от различни заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *