Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Даниел Димитров: Здравословното хранене и активният начин на живот са ключът към дълголетието!

Д-р Даниел Димитров е водещ специалист по диететика и лечебно хранене, чиято работа и отдаденост към здравето на пациентите му е вдъхновяваща

Той е основател на Celipharm, център за интегративна медицина, който използва научни и природни методи за грижа за здравето по холистичен начин.

Д-р Димитров е известен и със своята отдаденост на разработването на специализирани формулировки на хранителни добавки, които помагат за подобряване на здравето и благосъстоянието на хората.

В днешното интервю той ще сподели работата си, предизвикателствата, пред които е изправен и как продуктите на Целифарм помагат на хората да подобрят здравето и качеството си на живот.

Д-р Даниел Димитров
Д-р Даниел Димитров

Какво ви привлече в медицинската индустрия? Можете ли да ни разкажете за вашия образователен път?

Д-р Димитров: Искрата, който ме отведе по пътя на медицината, беше свързана с непреодолимото ми желание да помагам на другите. Завършила съм МУ-София с главни специалисти в областта проф. Донка Байкова, проф. Веселка Дулева, проф. Божидар Попов, доц. Благой Йорданов и доц. Даниела Попова. Освен това имах възможност да науча алтернативни диагностични и терапевтични методи в допълнение към традиционното медицинско образование.

Какви стъпки направихте, за да станете диетолог?

Д-р Димитров: След шестгодишно следдипломно медицинско обучение се обучавах четири години в областта на диетологията и лечебното хранене. Поради липсата на специализирани диетологични клиники, реших да открия собствен диетологичен кабинет.

Защо избрахте храненето за своя специалност?

Д-р Димитров: Винаги съм вярвал, че здравословното хранене и активният начин на живот са ключът към дълголетието и доброто качество на живот.

Можете ли да опишете един типичен работен ден за нас?

Д-р Димитров: В ежедневието си отговарям за консултиране на пациенти, изготвяне на индивидуални хранителни и лечебни планове, научаване и споделяне на нови знания и информация, полезни за моите пациенти.

Кои са най-големите предизвикателства в работата ви?

Д-р Димитров: Три от най-големите предизвикателства в работата ми са: да накарам пациентите да осъзнаят, че здравето не е константа, а нещо, което трябва да се поддържа активно. Да насърчавам пациентите да правят значими и устойчиви промени в начина на живот и хранене и намирането на най-подходящото решение за специфичните нужди на всеки пациент.

Какво ви привлича в тази работа?

Д-р Димитров: За мен най-завладяващата част от работата е разплитането на сложни клинични случаи и създаването на индивидуални решения за всяка уникална ситуация.

Защо решихте да работите в областта на хранителните добавки?

Д-р Димитров: Убеден съм, че нутрацевтиците са важна част от здравословния начин на живот. Благодарение на съвременните технологии вече можем да извличаме и използваме полезни вещества от природата, които подпомагат здравето ни.

Какви са вашият визия и планoве за бъдещето на Целифарм?

Д-р Димитров: В Целифарм вярваме, че всеки човек трябва да има достъп до висококачествени хранителни добавки. В бъдеще ни очакват много вълнуващи проекти, включително разширяване на нашите продуктови линии и достигане до по-голяма част от обществото.

Може ли да ни разкажете повече за новия ви уебсайт Leanea.bg и как той подпомага мисията на Целифарм?

Д-р Димитров: Leanea.bg е портал, фокусиран върху женската красота и здраве, с помощта на хранителни добавки с естествен, растителен произход. Всеки един продукт е клинично тестван от доказани специалисти, които подпомагат ефективното лечение на редица здравословни и козметични проблеми, често срещани при жените.

Това са ефективни средства за борба с лимфен застой, отекли крака и целулит, както и продукти с анти-ейджинг концепция, които подпомагат поддържането на клетъчния метаболизъм. И не само, доброто антиоксидантно състояние на тялото, правилното възстановяване на ДНК, оптималната умствена функция и високия стрес отговор са важни компоненти за доброто здраве и красота.

Разбира се, ключово значение за цялостното ни здраве е поддържането на циркадния ритъм, който също успяваме да се погрижем с продуктите ни. Като комбинираме различни подходи, предлагаме индивидуални решения, които отговарят на нуждите на всеки наш клиент.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *