Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Цурай: Упражнение, което ще спаси краката от постоянна умора

Умората на краката може да представлява физическа и емоционална бариера за човека

краката

Когато краката са уморени, има болка или друг дискомфорт, човек не се чувства в кондиция да изпълнява ежедневните си задължения.

Това води както до разочарование, така и до чисто физически проблеми.

Японският ортопед Харука Накамура предлага възстановяване на притъпената чувствителност на стъпалата чрез лесна гимнастика. Равновесието при натоварване и стабилността на краката се регулира от упражнението, което комбинира клякания с повдигане на пръсти.

Ако често сте уморени, ако ви е трудно да станете и щом започнете да ходите, ви се иска веднага да седнете, възможно е силата на задържане на краката да е отслабена. За да продължите да стоите изправени без затруднения, е важно да върнете „естествената позиция на краката“. Това упражнение също ще ви помогне и да отслабнете в крайниците: то стяга задните части и намалява обиколката на прасците и бедрата.

Дайте сила на краката с упражнението Цурай

Японската специалистка пояснява, че главата на възрастен човек тежи около 5 кг. Тя е разположена директно върху гръбначния стълб и при нормална работа или ходене тежестта ѝ не е разпределена равномерно. С възрастта балансът на тялото се нарушава. Някои мускули се изместват и други поемат максималното натоварване. Затова има усещане за дискомфорт в тилната област, скованост на врата, болка в гърба, коленете и т.н.

Балансът на натоварването и издръжливостта на стъпалата може да се регулира с упражнението, което лесно се прави и у дома.

Как се изпълнява плантарното упражнение Цурай

1. Застанете с широко разтворени крака и поставете ръцете пред гърдите.

След това издърпайте пръстите на краката възможно най-високо.

2. Вдишайте, спуснете задните части в лек клек, за да спуснете и бедрата си до удобния ви максимален капацитет.

Издишайте, докато се изправяте в начална позиция. Повторете. В началото започнете с 3 повторения, направете ги пет и така ден след ден, докато не станат 10.

Има и други методи, с които може да помогнете на уморените крака

1. Сухо четкане

Сухото четкане може да стимулира циркулацията. То ще повиши енергията и ще насърчи лимфния дренаж. Допълнително предимство на сухото четкане е, че може да помогне за ексфолиране на кожата.

Използвайте четка с естествен косъм. Започнете от стъпалата и се придвижете нагоре към сърцето. Правете това в продължение на 10 до 15 минути преди да вземете хладен душ.

2. Топла вана

Накисването в топла вана може да ви помогне да се отпуснете, като същевременно облекчава напрежението от краката и засилва кръвообращението. Добавете до 2 малки чашки морска сол, английска сол или сода за хляб. Потопете се във ваната поне 20 минути.

3. Вана за крака

Ваната за крака може да помогне за съживяване на уморените крака, като намали болките, изтръпването и възпалението.

Добавете по 1 малка чашка английска сол, морска сол и оцет към топла вода, която сте изсипали в подходящ съд. Потопете краката поне за 20 минути.

4. Ябълков оцет

Локалното използване на ябълков оцет може да помогне за намаляване на симптомите на разширени вени, като спазми, болка и умора.

Можете да втриете оцета върху краката или да го добавите в топла вода. Натопете краката и останете така поне половин час.

5. Метод 4 в 1

Този подход включва следното:

– Почивка. Дайте почивка на краката. Нека тялото ви се възстанови.
– Лед. Може да накиснете краката в ледена вода за 20 минути. Потапяйте и изкарвайте, докато свикнете с температурата. Правете това няколко пъти на ден.
– Компресия. Увийте краката в компресионна превръзка, за да намалите подуването.
– Нагоре. Дръжте краката си повдигнати с няколко възглавници, за да намалите подуването или дискомфорта.

Тази техника може да помогне за подобряване на кръвообращението, както и за облекчаване на дискомфорта и подуването. Може да правите всичките четири заедно, а може и едно по едно.

6. Масаж

Масажът се справя много добре с умората на краката. Ако е възможно, правете го при професионален масажист. Можете също така да практикувате самомасаж, като втривате масло или лечебен мехлем в стъпалата и краката.

Венотон разширени вени
ВЕНОТОН – S Единственият продукт за разширени вени, който решава проблема до 10 дни

Източник: www.healthline.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *