Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как можете лесно да премахнете старческите петна с евтини народни средства. Рецепти

Старческите петна са състояние, което причинява повече психически дискомфорт, отколкото физически. Особено неприятно е, ако се появи прекомерна пигментация по лицето или други открити части на тялото.

Към днешна дата са разработени голям брой козметични продукти, които помагат да се отървете от възрастовите петна. Въпреки това много от тях имат редица противопоказания, а и често не са евтини. Ето защо, използването на народни средства идва на помощ – те помагат за премахване на старчески петна у дома. Основните им предимства са на първо място ниската цена, достъпността, възможността за употреба и за деца, както и по време на бременност и кърмене.

Маската с магданоз е много ефикасна срещу старческите петна

Съставки, които често се добавят към домашни маски, тоници и лосиони:

Естествени киселини, магданоз, ферментирали млечни продукти (заквасена сметана, кисело мляко), газирани напитки, ябълков оцет, яйчен белтък, картофи, бадяга (масажен гел за тяло), лимонов сок.

Тези продукти имат подчертан ефект: те бързо избелват кожата и правят старческите петна по-малко забележими.Трябва обаче да се помни, че някои от горните компоненти на домашно приготвената козметика могат агресивно да повлияят на кожата, да причинят алергични реакции и химически изгаряния.За да се избегнат подобни последствия, се препоръчва да се консултирате с лекар, преди да използвате който и да е метод на народната медицина – това значително намалява риска от усложнения.

Използването на естествени киселини: ефективно ли е?

Експертите признават, че използването на естествени киселини за избелване на старчески петна по лицето е доста ефективно.Трябва също да се отбележи, че повечето козметични продукти, продавани в аптеките, включват такива киселини.

Рецепти с магданоз

Магданозът се използва за избелване на лицето от хиляди години.

Това растение съдържа каротин в състава си, който създава невидим филм върху кожата. Предпазва лицето при излагане на ултравиолетова радиация. От магданоз се приготвят отвари (за изтриване на лицето), маски и лосиони.

Най-популярни са следните рецепти с магданоз: отвара от магданоз. За да я приготвите, трябва да вземете 40-45 г магданоз и да го залеете с 1-1,5 чаши вряла вода, кисне 3 часа. Можете да избърсвате лицето си с тази отвара по 2-3 пъти на ден.

Лосион. За да го приготвите, трябва да нарежете малка връзка магданоз, да добавите сока от 1-1,5 лимона и 250-300 мл етилов алкохол. Получената смес трябва да се разбърка и да се държи на хладно място (но не в хладилник) в продължение на 2-3 седмици. Едва след това трябва да започнете да използвате лосиона. Прилага 2 пъти на ден.

Маска. Вземете 30-50 г от тази обичана подправка и я залеете с чаша кисело мляко. Сместа трябва да престои в продължение на 3-4 часа. След това маската трябва да се нанесе върху лицето и да се остави да въздейства за 20-25 минути. Накрая изплакнете остатъците с топла вода.

Можете също така да изстискате сока от магданоза, да го смесите с лимонов сок и да замразите сместа. Кубчетата лед перфектно тонизират кожата, подобряват тена ѝ, намаляват интензивността на пигментацията.

Народната медицина може да се справи с пигментните петна

Не забравяйте, че лимоновият сок е най-силният алерген, така че преди да използвате каквото и да е народно лекарство, трябва да се консултирате с лекар!

Бадяга срещу възрастови петна по лицето. Badyaga е естествено лекарство, което има подчертан избелващ ефект. Също така, използването на бадяга за лице има противовъзпалителен ефект, засилва метаболитните процеси в клетките на епидермиса, нормализира водния баланс. Всичко това води до подобряване на състоянието на кожата и премахване на старчески петна .

За да приготвите ефективна маска с бадяга трябва да вземете 10-15 г прах (продава се в аптеките), както и 1-1,5 ч.л.водороден прекис от 3%. Съставките трябва да се смесят, за да се получи вискозна каша. Трябва да се нанесе на равномерен слой, да се остави за 15-20 минути и да се измие с хладка вода. Правите това 2-3 пъти седмично. Ефектът от използването на такава маска може да се види след 1-2 седмици – кожата става мека и нежна, цветът й се подобрява и най-важното – отървавате се от старческите петна.

Народни рецепти с лимонов сок

Лимоновият сок е естествено средство, което помага в борбата срещу старческите петна.

Може да се използва както в чист вид, така и в комбинация с други продукти (например за приготвяне на лосиони, маски, домашни кремове). Лимоновият сок съдържа голямо количество флавоноиди, както и различни витамини. Те имат доста бърз и изразен ефект, затова често се използва за премахване на старчески петна по лицето.

Можете да изтривате лицето си с лимонов сок. Преди това трябва да почистите кожата, да нанесете сока и след 20-30 минути да го измиете с топла вода. Лимоновият сок трябва да се използва с повишено внимание, защото може да доведе до сухота и лющене.

Използвайте и тези рецепти: маска от мед и лимонов сок. За да я приготвите, трябва да смесите горните съставки в съотношение 1:1 и да нанесете върху лицето. Можете да правите тази процедура 2 пъти седмично, експозиция – не повече от 20 минути. Лосион със зехтин и лимонов сок. Смесете съставките в съотношение 2:1 и нанесете върху хиперпигментираните зони за 15 минути. Можете да повтаряте тази процедура по 2 пъти на ден. Лимонов сок и каша от краставица. Вземете 1-2 средни краставици, настържете ги на ситно ренде, добавете сока от половин лимон. Продуктът трябва да се прилага като лосион за 20 минути 2-3 пъти на ден.

Използват се и комбинации от лимонов сок с ябълков оцет, с кисело мляко, яйчен белтък, каша от грейпфрут или каша от суров картоф. Такива комбинации са насочени към осигуряване на комплексен ефект, който в крайна сметка помага в борбата с прекомерната пигментация.

Ябълков оцет срещу пигментацията на лицето

Ябълковият оцет съдържа голямо количество витамини, аминокиселини и антиоксиданти, поради което се използва не само за изсветляване на кожата с прекомерна пигментация, но и за борба с акнето, за предотвратяване на прекомерното производство на себум.

НЕ се препоръчва използването на ябълков оцет в чиста форма – това може да доведе до образуване на химическо изгаряне. По-добре е да разредите оцета в съотношение 1:1 с минерална вода, био кисело мляко или отвара от магданоз, от лайка. От отвара от лайка и ябълков оцет можете да приготвите високоефективен лосион, който не само ще избели кожата ви, но и ще облекчи възпалението, ако има такова.

За целта ви трябва отвара от лайка (за да я приготвите, трябва да вземете 50 g сушена лайка и да я залеете с 250 ml вряща вода), както и 5% ябълков оцет. Смесете тези съставки в съотношение 1:1. Лосионът трябва да престои на тъмно място в продължение на 3-5 дни. Прилага се върху проблемните зони на кожата 2-4 пъти на ден. Ефектът от използването на продукта, съдейки по рецензиите, може да се види след 10-15 дни.

Сода срещу петната по лицето

Съставът на содата включва голямо количество натрий – минерал, който ускорява регенеративните процеси в дермата, като по този начин помага да се отървете от пигментацията. Содата трябва да се използва с повишено внимание, задължително е да се уверите, че нямате противопоказания.

Тази маска се счита за най-ефективна: щипка сода трябва да се смеси с 1-2 супени лъжици нискомаслена заквасена сметана, към която се добавят 0,5-1 ч.л. водороден прекис от 3%. Смесете всички съставки до получаване на хомогенна маса и нанесете върху проблемните зони на кожата за 15 минути. Изплакнете остатъците от маската с топла вода.

Тази маска е доста ефективна, но не трябва да се злоупотребява с нея – по-добре е да използвате маската не повече от 2-3 пъти седмично, в противен случай такива процедури могат да навредят на здравето на кожата ви!

Маски за депигментация на кожата на лицето с горски плодове и ферментирали млечни продукти

За да приготвите такава маска трябва да вземете 50 г касис (червени боровинки и малини също са подходящи), да нарежете плодовете на каша и да ги залеете с 1 чаша кисело мляко или заквасена сметана. Маската трябва да се прилага 3 пъти седмично в продължение на 20 минути.

Маска от киви и краставица. Настържете половин киви, след което добавете настърганата краставица. Нанасяйте маската 1-2 пъти седмично върху предварително почистена и суха кожа.

Маска от мая със сок от грейпфрут. Вземете 20-30 g  жива мая, добавите към нея 1 супена лъжица от цитрусовия сок. Препоръчва се маската да се прилага преди лягане, 1-2 пъти седмично, за не по-дълго от 15-25 минути.

Маска със сметана и магданоз.Трябва внимателно да накълцате връзка магданоз и да добавите към него няколко супени лъжици сметана – накрая трябва да получите гъста каша.Нанася се с масажни движения върху кожата на лицето, след което се оставя за 10-15 минути и се изплаква с хладка вода.

Маска с български пипер. Вземете малка зелена чушка, почистете я и я настържете. След това се препоръчва към нея да добавите извара (за суха кожа) или овесени ядки (за мазна кожа) в количество 2-3 супени лъжици. Нанесете маската върху кожата, задръжте  я за 20 минути, накрая изплакнете с топла вода. Съставът на този продукт включва голямо количество витамини, така че не само помага да се отървете от възрастовите петна, но и тонизира кожата, подобрява нейния тен.

Избелваща маска с куркума. Домашната маска с добавка на куркума и лимонов сок е много ефективна. За приготвянето й са ви необходими 1 ч.л. от подправката и 2-3 ч.л. лимонов сок. След добавяне на лимоновия сок към куркума, трябва да получите гъста маска с консистенция като тази на високомаслената заквасена сметана. Прилага се само локално (върху онези области, където се наблюдават старчески петна). Тъй като маската е много ефективна, тя трябва да се използва не повече от веднъж в седмицата.

За какво трябва много да внимавате при прилагането на тези народни рецепти?

Преди да използвате каквото и да е от тези народни лекарства, трябва да се уверите, че са безопасни за вас. Най-добре е да се консултирате с лекар, както и да проведете тест за алергия (нанесете малко количество от продукта върху кожата и наблюдавайте състоянието й в продължение на 20-30 минути).

Това е необходимо, тъй като голяма част от естествените съставки, които се използват за направата на домашна козметика, са силни алергени – мед, лимон, грейпфрут, бадеми, етерични масла. Тези алтернативни методи за лечение на старчески петна нямат достатъчно проучвания за тяхната безопасност, затова трябва да се прилагат с изключително внимание.

Източник: dzen.ru

Глобал Хелт Анти-пигмент
Глобал Хелт Анти-пигмент – крем за премахване на пигментни кожни петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *