Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Можете да свалите нивото на кръвната захар с природни продукти. Изберете си рецепта

Високата кръвна захар е опасно за здравето състояние. Разбира се, много високите нива изискват незабавна медицинска помощ, тъй като представляват сериозна заплаха за живота.

Но при леко увеличение можете бързо и безболезнено да се справите сами, без да прибягвате до употребата на лекарства.

Много лесно е да намалите кръвната захар с народни средства -опит, натрупан през вековете. Всеки може да избере най-подходящата рецепта за себе си и, без да полага излишни усилия и така да поддържа глюкозата в нормални граници. Методите на алтернативната медицина гарантират липсата на нежелани реакции, което ги прави още по-достъпни и привлекателни за прилагане.

Преди да прибегнете до домашно лечение по методите на нашите баби обаче трябва първоначално да промените диетата си. Добре известен факт е, че захарта влиза в човешкото тяло заедно с храната. Следователно като ограничите количеството ѝ ще можете бързо да върнете индикатора към нормалното. Ако това не се случи, тогава един от описаните по-долу методи със сигурност ще ви помогне за постигане на положителен резултат.

Народните рецепти

Най-ефективните и често използвани народни рецепти за този проблем са доста лесни за приготвяне и използване.

Така че, за да намалите концентрацията на глюкоза в кръвната плазма пробвайте някой от следните методи:

Напитка от овес

Отвара от овес. Половин чаша овесена каша се залива с 2 чаши вряща вода и се поставя на тих огън за четвърт час. След това оставете получената смес кисне 2 часа. Прецедете и пийте по 100-150 ml преди всяко хранене (за предпочитане).

Ленено семе. То е не по-малко ефективно средство, дава възможност за бързо намаляване на нивата на глюкозата.Смелете лененото семе с кафемелачка или блендер.Една супена лъжица от готовия прах трябва да се залее с чаша вряща вода и да се затвори плътно с капак.В това състояние сместа трябва да преседи най-малко един час.След това изцедете сока от половин лимон в нея.Не трябва да филтрирате получената каша, трябва да я изпиете наведнъж и да се въздържате от ядене в продължение на 2 часа.

Елда. Много полезна при хипергликемия и поради това често се използва за понижаване на захарта. Първо трябва да се смели в кафемелачка. След това 2 супени лъжици трябва да се изсипят в чаша кисело мляко или кефир и да се оставят да киснат през нощта при стайна температура. На сутринта получената смес трябва да се изпие преди закуска или вместо нея.

Сок от лук. За да приготвите това лекарство, трябва да нарежете на ситно 1 глава лук и да прецедите сока през марля или тънка кърпа, подходяща за такава обработка.Препоръчва се приготвената течност да се пие преди хранене по 1-2 с.л.Този метод помага да се избегнат скокове в кръвната захар.

Цикория. Този метод принадлежи към най-простите народни средства и в същото време е много ефективен. 1 чаена лъжичка цикория се залива със 100 мл вряща вода, кисне около половин час и се пие 3-4 пъти на ден.

Орех. Приблизително 50 g сухи прегради на ореха трябва да се залеят с 1,5 чаши гореща вода. Сложете на бавен огън и гответе в продължение на един час. Прецедете получената отвара и пийте от нея по 1 супена лъжица 10 минути преди хранене.

Корен от хрян. Коренът трябва да се настърже и да се изсипят 2 супени лъжици от получената суровина в чаша суроватка или кисело мляко.Сместа трябва да се приема най-малко 3 пъти на ден преди хранене.

Билкови отвари

Хората, страдащи от повишена захар, отдавна използват отвари от различни лечебни билки. Когато избирате рецептата за намаляване на захарта в кръвта можете спокойно да се спрете и на някои лечебни растения. Приготвянето на отвари и тинктури от билки у дома е доста лесен и бърз процес, а резултатът няма да закъснее.

Билки за хипергликемия

Намаляването на кръвната захар с народни средства, приготвени на базата на лечебни растения, става постепенно и много внимателно, без да причинява отрицателни странични ефекти, например, като прекомерен спад на глюкозата.

Също така почти никога не се наблюдават други реакции като кожни обриви, сърбеж или подуване. Единственото нещо, което може да се превърне в пречка за лечението с тези природни лекарства, е индивидуалната непоносимост към съответното растение. Но то винаги може да бъде заменено с друо.

От билките могат да се приготвят всякакви чайове, запарки, отвари и да се приемат по най-удобния за пациента начин.

Дафинов лист.Вземете 8 листа, измийте ги и ги залейте с 250 мл вряща вода.Дръжте сместа в термос поне един ден, след което отварата трябва да се филтрира.Приема се половин час преди хранене по 60 ml три пъти на ден.Продължителността на лечението е 5 дни.

Корени от глухарче.Събраните корени на растението трябва първо да се измият и след това да се натрошат. Изсипете една супена лъжица от получените подсушени сурови корени в термос и налейте половин литър преварена вода. След като лекарството се кисне в продължение на 2 часа, то трябва да се филтрира и да се раздели на 3 части, които трябва да се пият през целия ден 20 минути преди всяко хранене.

Корени от репей. Необходимата част от растението трябва да се измие и настърже на едро ренде, така че да се получи 1 с.л. лъжица. Смесва се с чаша вряла вода и се вари на слаб огън поне 10 минути. Престоява за около половин час. След това прецедете, охладете и приемайте по 20 мл преди закуска, обяд и вечеря.

Напитки за намаляване на кръвната захар

В допълнение към различните инфузии и каши напитките, направени от горски и градински плодове, от  зеленчуци също понижават добре глюкозата. Средствата, които осигуряват нормализиране на кръвната захар, включват: зелен чай, хибискус, чай или отвара от липа, напитка от цикория (съдържа инулин – растителен аналог на инсулина), сварени плодове от глог, дива роза, топли напитки от листата на къпина и касис.

Внимание! Много е важно да не забравяте, че лечебните билкови чайове трябва да се комбинират с прием на достатъчно количество чиста вода, като се пият поне 2 литра на ден.

Има много рецепти за приготвяне на напитки за понижаване на захарта. Тук е описана само малка част, но са избрани най-ефективните. Тоест те могат бързо да премахнат излишната захар от тялото.

Натуралните зеленчукови сокове помагат да се отървете от хипергликемията. Освен това те са и много полезни като цяло за организма. Препоръчва се в диетата на диабетиците да се включат сокове от домати, тиква, картофи. Те трябва да се приемат прясно изцедени на празен стомах. Оптимално – по 2 пъти на ден.

Цикорията също допринася за понижаване на нивата на глюкозата,  препоръчва се с нея да се заменят черният чай и кафето.

Приготвянето се  много лесно. 1 чаена лъжичка прах от цикория се поставя в чаша вряща вода и се кисне за 10-15 минути. След това пийте като обикновен чай. Може да използвате и корен от цикория – смила се и 1 чаена лъжичка от получения прах се залива с чаша вряща вода и се вари на тих огън 10 минути. След това оставяте да престои и пиете по 1 супена лъжица преди всяко хранене.

Шипковият чай отлично стабилизира състава на кръвта. Плодовете трябва да се натрошат, да се залеят с вода и да се оставят да киснат през нощта, след което се пие по половин чаша няколко пъти на ден.

Сокът от кисело зеле се счита за също толкова ефективно средство. Той  позволява бързо да свалите високото ниво на захар и да поддържате нормата му. Редовният прием на този сок ще позволи на пациента да забрави за проблемите, свързани с хипергликемията. Препоръчително е да пиете сок по една трета от чаша 3 пъти на ден.

За дълго време можете да нормализирате кръвната захар като приемате кисело мляко с добавка на канела. Изсипете 1 чаена лъжичка смляна канела в чаша мляко, след което разбъркайте добре. Препоръчително е да пиете това лекарство през нощта.

Стабилно намаляване на глюкозата се осигурява от напитки, приготвени от люлякови пъпки, листа от касис и боровинки, детелина и коприва.

Напитката от цикория сваля кръвната захар

Препоръчителни продукти

Разбира се, ако не се придържате към специална диета, насочена към намаляване на захарта, тогава ще ви бъде трудно да се борите с високата кръвна захар не само с народна медицина, но дори и с мощни лекарства.

Хората, които страдат от симптоми на хипергликемия, трябва първоначално да преразгледат диетата си и напълно да премахнат храните, съдържащи бързи въглехидрати. Вместо това трябва да наблегнат на храни, които имат гликемичен индекс не повече от 50-65 единици. Затова трябва да знаете кои храни лесно и бързо намаляват концентрацията на глюкоза.

Ежедневната диета на човек с хипергликемия трябва да включва зелени зеленчуци: ряпа, ерусалимски артишок, краставици, тиквички, зеле, аспержи, целина.

Също така градински и горски плодове, череши, кисели ябълки, авокадо, цитрусови плодове – лимони, портокали, грейпфрути. Освен това се препоръчва добавянето в диетата на бобови растения – грах, леща, нахут, соя, боб, сирена на соева основа. Зърнени култури – овес, елда и лен.

Задължително в менюто влизат морските дарове, риба с нисък процент на мазнини, постно месо – заешко, птиче. Пресни билки, чесън, киселец, спанак, ядки, орехи Също и бадеми, лешници, кашу, фъстъци (не повече от 50 г на ден), тиквени семки, слънчогледови семки. Както и  подправки – куркума, карамфил, смлян пипер, сушени билки, канела и т.н.

Но преди да приемете някой от горните продукти, трябва да се уверите, че не сте алергични.

Достатъчно е да опитате малко количество от продукта и да изчакате няколко часа. След това можете безопасно да включите непознат преди това за вас продукт в диетата си и да планирате меню въз основа на него. Този начин на хранене, в комбинация с народните средства, бързо ще върне леката хипергликемия в нормите.

В същото време е наложително да се премахнат напълно храните, които могат да повишат кръвната захар. Забранените храни включват консерви, пушени меса, колбаси, тлъсти меса и риба и други морски дарове, съдържащи много мазнини, като хайвера. Също така не се препоръчват животински мазнини, грис, млечни продукти с високо съдържание на мазнини, сладкарски изделия, кифли и тестени изделия, които не са произведени от твърда пшеница. За много вредни се смятат сладките и газирани напитки, пакетираните сокове, туршиите, маринатите и пикантните сосове.

Изберете си рецептата, която най-много ви допада и  действайте!

Източник: apkhleb

Глюко баланс
Глюко баланс за нормализиране на кръвната захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *