Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво да направите, за да не увисне кожата на лицето при отслабване

По време и след отслабване, кожата трудно се нагажда към новите обеми

отслабване

Затова е важно да се обърне внимание не само на онова, което показва кантара, но и на външната красота. Съветите в тази статия ще ви помогнат да останете със стегната и красива кожа по време и след отслабване.

При загуба на тегло резервите напускат „депата за мазнини“ на тялото, което прави жените много щастливи. Но малко от тях се замислят за страничния ефект от отслабването – дефицит на подкожна мазнина, която е отговорна за естествените контури на лицето и тялото. За да не изчезне красотата с излишните килограми, трябва да следвате няколко лесни и ефикасни препоръки.

За отслабване, освен всякакви други, се спазва и диетата на младостта

Спазването на балансирано и некалорично меню е неразделна част от отслабването. Кожата обаче не трябва да се лишава от хранене. Препоръчително е да включите в диетата храни, богати на колаген.

Гъби. Те съдържат микроелементи, които не само предотвратяват разграждането на колагена, но и спомагат за синтезирането му в слоевете на епидермиса.

Ядки. За да поддържате здравето на клетъчните мембрани, отговорни за еластичността на кожата, е достатъчно да изядете 30 г здравословна закуска, която включва шепа предварително накиснати ядки.

Зеленолистни. Марулята съдържа хлорофил, който задейства производството на колаген в тялото.

Сусамово масло или зехтин. Истински склад от витамините за красота А, Е и К които възвръщат еластичността на кожата.

Броколи. Съдържат витамин С, необходим за производството на колаген.

Цитруси. Не харесвате броколи? Има вкусна алтернатива: грейпфрут, мандарина, портокал. Зеленият чай с резен лимон също ще бъде много полезен за добре тонизирана и опъната кожа.

Червени боровинки, ягоди, къпини, малини. Те са източник на елагова киселина, която предотвратява разграждането на колагена под въздействието на UV лъчите. Тъй като пикът на загуба на тегло настъпва през топлия период, можете да включите до 75 г такива плодове в ежедневната си диета.

Авокадо. Насърчава производството на колаген, съдържа полезни за епидермалните клетки мазнини. Достатъчно е да изядете ½ плод на ден, за да поддържате еластичността на кожата.

Домат. Рекордьор в борбата със стареенето благодарение на антиоксиданта – ликопен.

Когато отслабвате, токсините се отстраняват от тялото, затова не забравяйте за живителната влага. На 10 кг тегло трябва да се падат най-малко 300 мл. чиста питейна вода.

Рецепти за красота

Полезно е да правите повдигащи маски от натурални продукти 2-3 пъти седмично: те ще помогнат за стягане на кожата.

Смесват се 30 г. смлени на брашно овесени ядки с мед и зехтин – по 1 с.л. Нанесете върху лицето и оставете да действа поне 20 минути.

2 с.л. мед се смесват със сока на ½ лимон и 20 г. бяла глина. Нанесете маската на дебел слой върху лицето, шията и деколтето и изплакнете след 15-20 минути.

Взима се малко количество авокадо, грозде без кора и семки и банан. Пасирате до състояние на пюре и смесвате с 1 с.л. зехтин. Нанесете върху лицето за 15-20 минути. Ако случайно остане количество от маската, може да го изядете.

Медът, в описаните маски, първо трябва да се загрее на водна баня колкото да се стопли, но не и да се втечни съвсем. Всички маски се нанасят върху почистена кожа. По време на процедурата не говорете – отпуснете се и си починете.

Фитнес за лице

Физическата активност е от полза не само за тялото – ежедневната гимнастика ще бъде полезна и за лицето.

1. Разтегнете широко устни в усмивка, стегнете мускулите и кажете последователно всички гласни от азбуката.

2. С два пръста изтеглете кожата върху слепоочията, отворете и затворете очите със сила няколко пъти.

3. Надуйте бузите и завъртете въздуха отляво надясно и обратно 6-7 пъти.

4. Вземете 2 хавлиени кърпи, с които може да покриете лицето. Накиснете едната в студена, а другата в гореща вода. Редувайте като потупвате под брадичката и по бузите, завършвайки със студен компрес или обтриване на лицето с кубче лед.

5. Масаж на лицето, който подобрява лимфо- и кръвообращението, също ще ви е от полза. Най-добър пример за такъв масаж е пощипването и потупването на кожата в областта на лицето и тялото.

Как не бива да се отслабва

Тонусът на кожата зависи от естествената еластичност и наследствеността. Затова реакцията на тялото винаги ще бъде индивидуална. За да избегнете неприятните изненади, препоръчително е да посетите козметик или дерматолог преди да започнете да отслабвате – той ще оцени състоянието на епидермиса.

И никакви маски и експертни съвети няма да помогнат, ако сте избрали един от следните сценарии за себе си:

1. Решавате да преминете от размер 54 към размер 44 възможно най-бързо. Чудеса може и да стават, но на тялото не му пука, че трябва да „отслабнете спешно“ до следващата неделя или до следващото море, което ще е вдругиден. За да получите красиво тяло, не бива да губите повече от 1 кг на седмица.

2. Започвате да намалявате порциите и калориите, до минимума, който можете да издържите. Не всички мазнини са вредни, така че не бива да избягвате лъжица ленено масло или авокадо. Небалансираните диети или монодиетите са пряк път към отпусната, набръчкана и суха кожа.

3. Не искате да се отървете от лошите навици. Алкохолът и никотинът състаряват, а състоянието на епидермиса под въздействието на катрана от цигарите е нещо, което трудно може да се поправи.

Метаболизмът се забавя с възрастта – това са законите на природата. Ако сте тежали 50 кг на 20 години и сте изглеждали страхотно на 30, това не означава, че на 45 трябва да се стремите към същата фигура – резултатът може да бъде депресиращ. Няколко допълнителни килограма могат да бъдат успешно скрити от дрехи с подходящ размер. Така лицето ще остане гладко много по-дълго време. Балансът е важен, а не прищевките, били те модни или лични. Дори и да се наложи да отслабвате поради здравословни причини, пак ще е нужно да се спазва правилото по килограм на месец. Така след година (ако сте упорити и изпълнителни) ще бъдете с 12 килограма по-леки. Но, ако за един месец свалите от себе си 8 или повече килограма, вероятността след половин година да сте ги удвоили е голяма…

Източник: woman.ru

крем АНТИПИГМЕНТ
АНТИПИГМЕНТ – крем за премахване на пигментни кожни петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *