Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болката в гръдния кош често се бърка с невралгия

„Възпалението в белите дробове е една от най-честите причини за появяване на течност в плеврапната кухина, но далеч не единствената, – твърди и торакалният хирург в Националния институт по фтизиатрия и пулмология в Украйна, докторът на медицинските науки Николай Опанасенко. – Сега са известни повече от 80 причини за възникване на това заболяване“. Д.м.н. Опанасенко също посочва останалите основни причини, като изтъква, че в САЩ и Западна Европа например най- често плеврит развиват хората, страдащи от сърдечни болести, докато в Източна Европа туберкулозата се явява по-честа причина. Д-р Опанасенко посочва и друга особеност – че когато причина за плеврита се окаже онкологично заболяване, най-често това е рак на белите дробове или на млечната жлеза.
ВПРОЧЕМ!
„Важно е да знаете – уточнява още д-р Опанасенко, – че в последно време зачестиха атипичните случаи на плеврити. По-рано се смяташе, че двустранното възпаление на плеврата се среща предимно при сърдечно-болните и понякога при онкологично-болните. Сега обаче тази форма на болестта е характерна и за много пациенти с диагноза туберкулоза, особено ако се съпровожда със СПИН. Освен това много често започнаха да възникват плеврити и заради различни заболявания на съединителната тъкан“.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *