Пизона – помага за контрола на кръвната захар при лица с диабет тип 2

Медикаментът Пизона е създаден в помощ на страдащите от диабет тип 2 с цел да контролират нивата на кръвната захар. Лекарството подпомага организма по-добре да оползотворява произведения инсулин.

То е предназначено за диагностицираните с не-инсулинозависим диабет при възрастни лица, в случаите, когато медикаментът метаморфин не им действа достатъчно или не е подходящ за тях. Медикаментът може да се добави към друго лечение, което не е достатъчно ефикасно при конкретния пациент.

При какви други  здравословни проблеми НЕ трябва да приемате медикамента Пизона?

 • Ако сте алергични към активното вещество пиоглитазон или към някоя от помощните съставки в това лекарство(вижте ги подробно описани по-долу).
 • Ако страдате или в миналото сте страдали от сърдечна недостатъчност.
 • Ако поради диабета сте повръщали, губили сте килограми, или ви се е гадело – това е диабетна кетоацидоза.
 • Ако имате или сте имали рак на пикочния мехур.
 • Ако в урината ви има кръв – неизследвана.
 • Ако задържате вода в тялото си.
 • Ако сте на възраст над 75 г.
 • Ако страдате от макуларен едем на очите, причинен от диабета.
 • Ако страдате от поликистозен синдром на яйчниците – има вероятност за нежелано забременяване.
 • Ако страдате от сърдечно заболяване.
 • Ако имате здравословни проблеми с черния дроб.

НЕ забравяйте да споделите с вашия ендокринолог какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават без рецепти.

Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с Пизона. Този медикамент НЕ се отразява негативно върху способността за работа с машини и при шофирането.

Какви вещества съдържа медикаментът Пизона?

Пиоглитазон като хидрохлорид – по 30 мг във всяка таблетка, е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, кармелоза калций, хидроксипропилцелулоза.

Дозировка за лица над 18 години: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Обикновено лечението започва с таблетки от 15 или от 30 мг веднъж на ден, като таблетката се приема с вода. Продължете с диетата си заради диабета по време на лечението с този медикамент. Следете теглото си. Не спирайте приема на това лекарство без консултация с лекуващия ви лекар.

Съхранение: Далече от достъпа на деца във фабричната опаковка. Други специфични изисквания за съхранение на лекарството няма.

Носител на разрешението за употреба и производител: „Чайкафарма Висококачествените Лекарства“ АД – България.

Средна цена в аптеките – 25-26 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *