ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Добрите въглехидрати се получават от пълнозърнестите храни

Въглехидратите са съединения, които тялото ви използва за създаване на енергия. Те се откриват в почти всеки вид храна, която ядем. Въглехидратите са съставени от индивидуални или захарни молекули. Всеки човек има нужда от въглехидрати, защото те са основния източник на енергия за тялото. Тях може да използвате като гориво не само за да ходите или да тичате, а и за да запазите сърцето, белите дробове и други важни органи да работят правилно.

В последно време съществува много погрешно схващане, че от въглехидратите се пълнее. Разбира се, както и при много други неща така и тук не е много полезно да ядете твърде много въглехидрати. При консумацията на твърде много въглехидрати тялото получава енергия, която не е в състояние да изгори и тези въглехидрати се превръщат в мазнини. С други думи ще започнете да качвате излишни килограми.

Най-добрите въглехидрати може да получите от пълнозърнестите храни, включително и хляб и тестени изделия. Смята се че те съдържат важни хранителни вещества, които намаляват риска от развитието на сърдечно-съдови заболявания и рака на дебелото черво. Важно е да знаете, че половината от енергията, която получавате за тялото си идва от въглехидратите. Храните богати на нишесте трябва да съставляват около една трета от диетата ви.

Въпреки, че най-добре да се ограничи захарта в диетата си, това не означава рязане на плодове. Естествени захари в плодовете не са толкова вредни за зъбите, като тези в сладки храни и напитки, тъй като те се провеждат във вътрешността на клетките на плода и се освобождават, когато дъвчете плода.  Ако пиете плодови сокове, опитайте да се придържате към един вид и да ги пие с храна за намаляване на риска от кариес.

Ето и някои съвети за това как да получите нужното ви количество добри въглехидрати.

  • Намалете приема на рафинирани въглехидрати.
  • Прибавете в диетата си картофи.
  • Заменете месото в диетата си с храни като боб, леща и макаронени изделия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *