За да работи мозъкът ви правилно трябва да внимавате какво ядете

Изследванията показват, че е важно да се приема определена храна в определена възраст, за да може клетките на нервната система да функционират правилно. Правилната храна, която консумираме влияе положително на работата на мозъка и е добър помощник в различните умствени процеси, които мозъкът извършва. Също така влияе и върху размера на кислорода, който се доставя до мозъка.

Това, което ядем се отразява на интелекта ни. Доказано е, че ако сме пропуснали закуската сутрин това се отразява на психиката ни и се чувстваме отпаднали през целия ден. Закуската е най-важна през деня, тъй като помага на мозъка да заработи по-бързо и правилно след дългия сън през ноща. Установено е, че децата в училищна възраст, ако не са закусили правят повече грешки в училище, отколкото тези, които са изяли закуската си. Това се отнася и за възрастните и тяхната работа.

За да се чувствате пълноценни през деня и мозъкът ви да работи правилно трябва да изберете правилната храна. Стойте далеч от продуктите с рафинирана захар, простите въглехидрати и преработените храни. Храните с ниско съдържание на мазнини, зеленчуците и плодовете са чудесната закуска за започване на деня. Някои от хранителните вещества полезни за мозъка са:

Антиоксидантите. Антиоксиданти като витамин А, С и Е могат да блокират свободните радикали от увреждане на мозъчните клетки и дори може да предотвратят заболявания като болестта на Алцхаймер. Антиоксидантите може да намерите в броколи, моркови, пъпеш, портокали, киви, сини сливи и сладки картофи.

Витамини В. Тези витамини играят важна роля в нервните и мозъчните функции на организма. Тях може да си набавите като включите към диетата си пилешко месо, зеле, портокали, сьомга и храни с ниско съдържание на мазнини.

Желязо. Храните богати на желязо помагат за пренасянето на кислород към тялото. Храни богати на желязо са пиле, обогатени зърнени храни, крехко червено месо и др.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “За да работи мозъкът ви правилно трябва да внимавате какво ядете

  1. Pingback: Консумирайте редовно череши за намаляване на холестерола | Лекува нет

  2. Bozana каза:

    Моля ви какво е това?Ако някои храни са толкова са важни за мозъка и интелекта с какво за Бога се е хранил българина ? Дали лошото хранене не е причина за 500 години робство?Обадете се моля в историческия факултет,та това чудесна идея за дисертация!!Това обяснява всичко !!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *