ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Видове екземи. Кои билки и продукти помагат за лечението им?

Много пациенти с екзема по ръцете, краката, главата и други локализации на тялото се питат: “ Може ли и как се лекува екземата с народни средства у дома?“.

Болестта в началните етапи може да бъде излекувана по този начин, но при хронично протичане – трудно, а понякога – и невъзможно, предупреждават дерматолози. Истинската екзема се характеризира с повтарящи се обостряния и рецидиви. Когато става дума за екзема на дете обаче, най-добре е да потърсите съвет от лекар. И така, ето ги домашните средства за справяне с екземите:

Лечение на екзема с масло от жълт кантарион

Маслото от жълт кантарион може да се приготви и у дома. За да направите това, растението се надробява и се смесва със слънчогледово или друго масло, оставя се  14-20 дни, като се разклаща на всеки три дни. Колкото по-висок е процентът (концентрацията) на жълтия кантарион, толкова по-активно ще бъде маслото. Използват се именно цветовете на жълтия кантарион.

Маслото от жълт кантарион се оставя на светло. След завършването на всички процедури маслото се филтрира. Жълт кантарион можете да намерите навсякъде през лятото. Жълтият кантарион лекува екзема, изгаряния, ефективен е при разтягане на мускулите. Някои дори приемат концентрата вътрешно.

Лечение на екзема с масло от черен кимион

Това красиво ориенталско растение с латинско название Нигела е широко разпространено в България. Обикновено се използва като подправка, но също така широко известно е и като лечебно растение.Древните лечители твърдят, че този кимион има високи лечебни свойства, връща енергията на човек.Кимионът се използва като етерично масло.Прилага се не само при екзема, но и при настинки, чревни заболявания и други дерматологични проблеми.

Така красиво цъфти черният кимион (Нигела)Така красиво цъфти черният кимион – Нигела

Маслото от кимион е скъпо, но ако се продава на по-ниска цена, това вероятно означава неестествен продукт. Кимионът се приема и през устата, тъй като подобрява имунната защита, функциите на стомашно-чревния тракт.

Схемата на приложение при екзема е следната: маслото от кимион се нанася върху болните участъци на дермата (навлажнени), след процедурата лекарите съветват да отидете на разходка на слънце.

Има рецепта, според която маслото от черен кимион се използва под формата на отвара при  плачеща екзема:

Сварете 1 супена лъжица кимион в 250 мл вода. Отварата трябва да кисне в продължение на 150-200 минути. С нея се третират с кожните участъци външно.

Горчица срещу екзема

Сухата горчица активно лекува някои кожни заболявания. Най-ефективна е при лезии на пръстите и дланите. Горчицата се разрежда във вода (вряща вода), разбърква се до гладкост. Изсипете я в голяма купа и потопете ръцете си в нея. Температурата на сместа не трябва да е твърде гореща, за да се понася спокойно. Ваната за ръце трябва да се прави в рамките на 15 минути. Имайте пред вид, че при ежедневна употреба сместа гарантира хидратация на кожата, но и появата на пукнатини по кожата, рани, сърбежи, зачервявания. При малка площ на увреждане и начален стадий на заболяването, симптомите преминават много бързо.

Борово масло

Лекарите препоръчват използването на борово масло за превантивни цели, тъй като то регенерира засегнатите участъци от кожата, намалява възпалението, лющенето и сърбежа.

За да направите сами такова масло, трябва да използвате борови иглички. В съотношение 1 : 1 всички иглички се изсипват в растително масло. При този метод маслото трябва да престои преди употреба около 15-20 дни.

Морска сол

Много от пациентите предпочитат да правят бани с морска сол, тъй като тя изсушава кожата и има положителен ефект върху нея.

Вземете вода в удобен съд и добавете морска сол. Потопете ръцете си, изчакайте, докато водата се охлади, след което внимателно проверете дали всичко от кожата ви е премахнато.

Източник: dzen.ru

Глобал Хелт Дерматил
ДЕРМАТИЛ съдържа цинков оксид – помага при сърбежи, екземи, напукване, дерматити, раздразнения на кожата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *