ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Няма да повярвате! Красивата градинска латинка се справя бързо с високото кръвно

Като повечето българи от определена възраст нагоре страдам от високо кръвно налягане. Ходя редовно на кардиолог, вземам си редовно предписаните лекарства. Но вероятно и вие като мен, често без видима причина и прегрешения с храната, вдигате прекалено високо кръвното. Предозирате с лекарствата и въпреки това кръвното си остава високо. А да не дава Господ да ви се случи хипертонична криза!

И така от дума на дума приятелка ми каза за една на пръв поглед несериозна народна рецепта. Несериозна на фона на официалното лечение на високото кръвно налягане. За листа от латинка. Миналата година я пренебрегнах тази рецепта. Но тази пролет навреме купих семенца от латинка и заредих две саксии. Поникват бързо. А ето и самата рецепта:

Красивата латинка - и храна, и лекарство

Сутрин на гладно – ден № 1 се изяждат 2 листенца от латинка. На вкус са малко лютивички и много близки до вкуса на салатните репички. Ден № 2 – пауза. Ден № 3 – 2 листенца на гладно. Ден № 4 – отново пауза, прескачате. Ден № 5 – последните 2 листенца на гладно от целия курс. На гладно означава поне 20-на минути да не пиете кафе, да не закусвате.

А сега внимавайте много!

Приятелката ме беше предупредила още от първия ден с хапване на листа от латинка да си следя кръвното. Но поради тежката хипертонична криза това ми беше излетяло от главата и направих целия курс. И тогава кръвното ми падна рязко – започна от 120/60, слезе на 110/50 и накрая – 100/40. В интерес на истината долната ми граница по принцип от години е 60. Та се наложи да се нагълтвам с много течности, защото такова кръвно от едната в другата крайност също трудно се понася. По съвет на медицинско лице си редуцирах силно дозата на комплекта лекарства. Но не съм ги спряла. Така че според показанията на апарата, ако трябва, не изпълнявайте докрая тази рецепта.

Нищо не ви пречи да опитате тази лесна и ефективна рецепта. Напоследък топ готвачите украсяват с листа и цветове на латинка най-скъпите си гурме манджи. Така че – листата на латинката са си вид храна.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Тази народна рецепта в никакъв случай не е съвет да спирате предписаното ви от кардиолог лечение. Често през лятото заради жегите се налага намаляване на дозата. Но без консултация с лекар не действайте лекомислено сами.

Калина Ангелова

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.