Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Опасно: 8 неща, които не бива да оставяте в колата през лятото

Купето на колата трябва да се поддържа по същия начин, по който поддържате реда във вашия апартамент или къща

Някои на пръв поглед безобидни предмети могат да съсипят колата ви. Особено през лятото, което ще дойде съвсем скоро. Именно в жегите трябва да внимавате какво оставяте в купето на колата. От статията ще разберете какви неща е по-добре да не се съхраняват в кола през лятото и защо.

Бутилки за вода

Пластмасова бутилка, оставена в кола, може да предизвика пожар. Причината е, че водата концентрира слънчевите лъчи в една точка – подобно на лупа. Поради това пластмасовите части в купето могат да се разтопят. Също така, по време на екстремни горещини пластмасата отделя различни химикали; пиенето на такава вода след това няма да е безопасно за здравето.

Разбира се, случаите на сериозни щети на автомобил от бутилка вода са редки, но е по-добре да заложите на сигурно и все пак да вземете бутилката със себе си, когато оставите колата за кратко на топло.

Лекарства

Много лекарства могат да загубят своята ефективност, ако бъдат оставени на топлина за дълго време. Може би няма да навредят, но няма и да помогнат.

Ако забравите през лятото в колата препарати, съдържащи инсулин, по-добре е да не го използвате по-късно. Ако лекарството първо се държи на студено, а след това на място, което е топло, температурната разлика ще допринесе за влошаването на лекарството. Минимални последствия – няма да понижи нивата на кръвната захар, максимални – здравето ви ще се влоши още повече.

Това далеч не е единственото лекарство, което изисква специални условия на съхранение и определен температурен режим. Затова е по-добре изобщо да не съхранявате лекарства в колата.

Стойки за смартфони

Държачът за смартфони с прозрачни вендузи за фиксиране на джаджи на предното стъкло е удобно устройство, което си струва да съхранявате внимателно в колата през лятото. И причината е същата като при пластмасовите бутилки с вода. Аксесоарът може да пречупи слънчевите лъчи и да причини пожар.

Очила

Очилата, оставени без калъф в колата, също могат да причинят пожар. Не трябва да се хвърлят просто така в купето през лятото, дори и за кратко. Заради пряката слънчева светлина, преминала през прозрачните увеличителни стъкла, тапицерията на автомобила ще започне да тлее. И неприятностите не могат да бъдат избегнати. Затова или ги вземете със себе си, или ги скрийте в калъф, преди да напуснете колата.

Млечни продукти

Мляко, кисело мляко, кефир и други ферментирали млечни продукти не трябва да се оставят в колата на жегата. Първо, защото ще им се влоши качеството (стават воднисти, на парцали и повече киселеят). Второ, при високи температури такива продукти могат да експлодират поради натрупването на газове. Този инцидент не представлява опасност, но на малко хора ще им е приятно да чистят купето на автомобила, когато имат далеч по-важни или приятни неща за вършене.

Козметика

Ако съхранявате декоративна козметика в колата през лятото, тогава е по-добре да не очаквате, че след това тя ще може да ви върши работа. Когато слънчевите лъчи паднат върху козметичните продукти, червилото и спиралата могат да изтекат от шишенцето, оставяйки петна в несесера, или където се съхраняват, а пудрата и сенките просто ще станат безполезни.

Електронни джаджи – смарт телефон, таблет, лаптоп

Някои уреди работят с литиево-йонни батерии. В кола през лятото това ще се превърне в бомба със закъснител, която може просто да избухне заради излагането на високи температури.

Банкова карта

Имайте предвид, че картите, които се пъхат в банкомат, са направени от пластмаса. Този материал, както вече разбрахме, може да се стопи под въздействието на слънчевата светлина. Дори и това да не се случи, картата може просто да се демагнетизира.

Драже бонбони

Да имаме различни закуски и бонбони в колата е наистина готино, но при високи температури те ще се стопят или пък ще изсъхнат. Така в купето на колата могат да се появят неприятни петна, които, както казват хората, дори не всяка химическа чистка може да премахне.

Аерозоли

Флаконите със сгъстен въздух са склонни да експлодират в жегата. Разбира се, това изисква изключително висока температура – ​​не по-ниска от 48 градуса. Но понякога лятото може да бъде наистина горещо, така че не трябва да изключвате такава възможност.

Източник: calibercarwash.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *