ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Риванол – помага при порезни и оперативни рани, при изгаряния, язви по кожата, пиодермии

Медикаментът Риванол се продава без рецепта в аптеките. Но производителят Химмакс предупреждава, че трябва точно да спазвате указанията за начина му на употреба, за да получите възможно най-добрия ефект от приложението му. Имайте пред вид, че резултатът трябва да го видите не по-късно от 7 дни. Ако това не се случи – потърсете консултация с лекар.

Риванолът се използва заради антисептичните му качества за обработване на повърхностни оперативни или порезни рани, в случаите на пиодермии, язви по кожата, изгаряния, вторично инфектирани дерматози. 

При какви здравословни състояния НЕ бива да използвате Риванол, за какво да внимавате?  

  • Ако имате контактна алергия към етакридинов-ия лактат.
  • Пазете очите от контакт с този медикамент.
  • Не приемайте Риванол вътрешно.
  • Следете срока на годност на Риванол – не го използвайте след изтичането му.

Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с Риванол. Този медикамент не пречи на работата с машини и на шофирането. 

Внимание! Медикаментът Риванол може да причини и някои нежелани странични реакции. Описани са в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството – запознайте с  тях преди да започнете лечение с Риванол. 

Какви вещества съдържа Риванол на Химакс Фарма?

Етакридинов лактат – по 1 мг в 1 мл разтвор, е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още метил парахидроксибензоат Е218 и пречистена вода.

Начин на приложение на Риванол: Чрез подходящ тампон разтворът се нанася външно. Предозирането е практически без значение. 

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 25 градуса по Целзий, далече от преки слънчеви лъчи в оригиналната фабрична опаковка.

Внимание! Въпреки че годността на Риванола е 1 година след първото отваряне на флакона медикаментът е годен само 1 месец. 

Носител на разрешението за употреба: „ХИМАКС ФАРМА“ ЕООД – България

Средна цена в аптеките 2-3 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.