ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да  лекуваме камъни в бъбреците с народни средства? Рецепти

Бъбреците, тези два малки органа с размерите на юмрук, са разположени от двете страни на гръбначния стълб точно над кръста. Играят жизненоважна роля в човешкото тяло. Те пречистват кръвта, като премахват отпадъците и излишната течност, поддържат здравословен баланс на различните химични елементи в тялото и помагат за регулиране на кръвното налягане.

Ако бъбреците са болни или увредени, те могат внезапно или постепенно да загубят способността си да изпълняват функциите си. Отпадъчните продукти и излишната течност започват да се натрупват в тялото, причинявайки различни болезнени симптоми, като подуване на ръцете и краката, задух и чести позиви за уриниране. Ако не се лекуват, бъбреците може в крайна сметка да спрат да функционират. Загубата на бъбречна функция е  много сериозна и потенциално фатална.

Лечебни растения

Народната медицина играе важна роля при лечението на бъбречни заболявания. Но само тези, които ги познават, могат да събират лечебни растения. Необходимо е точното им разпознаване и различаването на близки, но не лечебни видове, които са подобни на тях. Народните рецепти ще помогнат за изхвърлянето на камъни от бъбреците.

Всяка рецепта с природни  средства обаче е предназначена за определен вид образувания на камъни. Без поставена диагноза е по-добре да не се самолекувате.

Червена Офика. Сиропът от плодове на зрялата офика е доказано диуретично и леко слабително средство, което помага при ревматизъм, камъни в пикочния мехур и бъбреците, като доставя на организма максимално количество биологично ценни вещества.

Измитите плодове се прекарват през сокоизстисквачка (2 кг), след което се варят на тих огън около 10-17 минути с 1,2 кг кристална захар. Консистенцията на лекарството трябва да прилича на сироп. Дозировката е по 15 ml четири пъти на ден.

Сокотерапия. 2-3 пъти на ден пийте половин чаша гореща вода с добавка на сок от един среден лимон. Едновременно с тази напитка използвайте половин чаша смес от прясно изцедени сокове от моркови, краставици и цвекло, взети в равни пропорции. Курсът на лечение се провежда под наблюдението на лекар. Продължителността на терапията зависи от размера и разположението на камъните.

Кори от диня. За терапия са подходящи само пресни дини, отгледани в собствената градина, тъй като за отглеждането на тези плодове с цел търговия се използва голямо количество торове, които се натрупват най-вече в кората на плодовете.

Изсушете във фурна или електрическа сушилня предварително нарязани на парчета кори от диня, залейте ги с вода (1:1), оставете ги да врят на слаб огън около половин час, филтрирайте и вземайте от 3 до 5 чаши на ден преди хранене.

Имайте пред вид, че преди да използвате алтернативни методи на лечение, трябва да се запознаете с противопоказанията. Не се самолекувайте, след като прочетете мненията на други хора в интернет, защото камъните в бъбреците могат да възникнат по много различно и само лекар може да разбере причината и вида им.

Правила за хранене

Диетата при камъни в бъбреците е всъщност основното лечение за пациенти с уролитиаза, включително след операция. На първо място, трябва да обърнете внимание на режима на пиене. Количеството течност, което се приема дневно от пациента, не трябва да бъде по-малко от 2 литра (8 до 10 чаши). Не забравяйте да изпиете чаша вода преди лягане.

Източник: dzen.ru

холимин ползи
ХОЛИМИН помага при камъни в бъбреците

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *