Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тази лесна процедура ще ви отърве от пародонтит

Лечението на пародонтит, за разлика от пародонтозата, не представлява особена трудност, тъй като се свежда до премахване на възпалението

пародонтит

Този масаж при пародонтит е алтернатива на посещението при зъболекар.

Амарантът е добър помощник при възпалени венци, леки увреждания на устната кухина, както и по-сериозни заболявания като пародонтоза и пародонтит.

Лечението на пародонтит има за цел да се справи с възпалението. Понякога, разбира се, това възпаление може да е резултат от друго заболяване и тогава, за да се справите с пародонтита, ще е необходимо да се излекува първопричината.

Възпалението на пародонталните тъкани се различава от възпалението на тъканта на венците по това, че пародонталните тъкани са разположени дълбоко под повърхността на устната кухина. Във венците кръвообращението е добро, тъй като непрекъснато се масажират с храна, а съдовете реагират на най-малката промяна на температурата. Те се разширяват от леко затопляне и се стесняват дори и от не чак толкова студени течности и храни. В близост до корена на зъба и под него (т.е. в пародонталната област) кръвта се застоява повече, което не само не е полезно при възпалителни процеси, но и значително забавя възстановяването. За да се раздвижи кръвта, трябва да се направи масаж.

Ако възпалителният процес не е много силен и пациентът може да се храни и да извършва без особени усилия ежедневните дейности, тогава няма нужда да се ходи на зъболекар за масаж, който всеки сам може да направи у дома.

Преди масажа трябва да почистите устата, така че остатъците от храна и други отпадъци да не се „размазват“ върху венците и да не попадат върху възпалените места. Това може да стане с помощта на инфузия от амарант или течности с подобен ефект. Например, разтвор на 1 чаена лъжичка сода в 200 милилитра вода или умерено концентрирана инфузия от лайка.

Необходимо е предварително да подготвите няколко памучни тампона. Те трябва да са по-плътни, а не „въздушни“. Диаметърът трябва да бъде около 2-2,5 см. По-малките може да не обхванат всички засегнати области, а през по-големите няма да се усеща натиск на пръстите по време на масажа.

Между другото, съветваме ви да излеете лечебната течност (масло от амарант) в малък отделен съд, за да ви е по-удобно да потапяте тампоните там.

Как да масажирате?

Ако възпалението е засегнало както горната, така и долната челюст, първо масажирайте областта на горния ред зъби, а след това долния.

Тампонът се навлажнява в масло от амарант около половината или малко повече. След това устната се изтегля назад, отваряйки засегнатата област. Масажът трябва да започне от едната страна и последователно да премине към другата (отляво надясно или отдясно наляво) първо с едно движение. След това трябва да се върнете в началната точка и да започнете но масаж, но с леко кръгови движения, доколкото е възможно.

Последователност на масажа при пародонтит

1. Почти без натиск е необходимо да се раздвижва тампона върху цялата засегнатата област. Целта е болното място да се напои добре с масло.

2. От началната точка постепенно се придвижвате по зададения „маршрут“ с леки кръгови движения. Не трябва да се усеща натиск, но тампонът е добре да приляга плътно към челюстта. Всеки нов „кръг“ трябва да се простира на няколко милиметра от засегната област, която се третира.

3. Повторете стъпки 1 и 2 в обратна посока (т.е. ако масажът е направен от ляво на дясно, тогава трябва да го повторите от дясно на ляво).

4. Вземете нов тампон и го навлажнете по същия начин.

5. Все още без да натискате, изтеглете тампона по протежение на растежа на всеки зъб (на свой ред от лявата страна на челюстта към дясната или обратно), т.е. от корена към видимата част на зъба отвън. Повторете за всеки зъб, който се намира в областта на възпалението.

6. Повторете стъпка 5 от вътрешната страна на зъбите.

7. Леко затворете челюстите, така че горните и долните зъби да опрат един в друг, но да няма натиск. Повторете 3-4 пъти.

8. Изплакнете устата с топла (не гореща!) противовъзпалителна течност. Можете да приложите инфузия от амарант или лайка.

Обикновено се препоръчва да се масажира ежедневно, а при изразен пародонтит – два пъти на ден.

Забележка! По-добре е да изясните препоръчителната честота на масажа със зъболекар, тъй като в някои случаи твърде честата употреба на масло от амарант може да навреди.

Източник: vk.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *