Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Римонал капки за очи – помагат за лечението на повишеното вътреочно налягане

С медикамента Римонал се лекува повишеното вътреочно налягане. Може да се прилага както самостоятелно, така и в комбинация с други капки за очи в случаите, когато само един медикамент не е достатъчно ефективен. 

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Римонал?

  • Ако сте свръхчувствителни към активното вещество бримонидинов тартарат или към някое от помощните вещества в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу.
  • Ако се лекувате с антидепресанти.
  • Ако сте кърмачка.
  • Ако страдате от депресия или други проблеми с психиката.
  • Ако страдате от сърдечни заболявания.
  • Ако страдате от нарушено кръвоснабдяване на мозъка.
  • Ако имате проблеми с оросяването на крайниците.
  • Ако сте страдали от бъбречни или чернодробни заболявания.

Децата до 12 години и под 20 кг могат да се лекуват с Римонал само под лекарско наблюдение. Същото се отнася и за бременните и кърмещите жени. Ако по време на лечението с този медикамент получите зачервяване на очите, сърбеж – спрете лекарството.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките.

Внимание! Медикаментът Римонал  може да причини нежелани странични реакции. Запознайте се внимателно с тях. Описани са подробно във фабричната опаковка на лекарството.

НЕ шофирайте и НЕ работете с машини, ако докато се лекувате с Римонал зрението ви се замъгли или се почувствате уморени или сънливи. Ако носите контактни лещи трябва да ги свалите преди да приложите лекарството и да изчакате минимум 15 минути преди да ги поставите отново.

Какви вещества съдържа медикаментът Римонал?

Бримонидинов тартарат – по 2 мг в 1 мл., е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още борна киселина, бензалкониев хлорид, калциев хлорид дихидрат, калиев хлорид, магнезиев хлорид хексахидрат, натриев хлорид, натриев борат декахидрат, натриев хридроксид, хидроксипропил метилцелулоза, пречистена вода, хлороводородна киселина.

Начин на употреба: Спазвате абсолютно точно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната препоръчителна доза е по 1 капка 2 пъти на ден през 12 часа.

В листовката на лекарството Римонал са описани последователността на 4 стъпки при поставянето на капките в очите. Спазвайте ги точно.

Съхранение: При температура под 25 градуса по Целзий. Имайте пред вид, че срокът на годност  след отваряне на флакона е 4 седмици.

Носител на разрешението за употреба: Ворлд Медисине Европа ЕООД –  България.

Производител: Ворлд Медисине Европа ЕООД – България.

Средна цена в аптеките 7-8 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *