Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимание! Главоболието може да е симптом на сериозно заболяване!

Учените са описали около 200 причини, които могат да доведат до цефалгия или главоболие. По данни на Световната здравна организация 90 на сто от човечеството поне веднъж в живота си е страдало от главоболие. То може да бъде причинено от повишаване или понижаване на кръвното налягане, от патология на мозъчните съдове, заболявания на гръбначния стълб,  мозъчни тумори, интоксикация.

90 на сто от населението на Земята поне веднъж е страдало от главоболие

Главоболието в челото може да безпокои пациенти със синузит. В този случай лечението се извършва от отоларинголози. Ако причината за главоболието е артериална хипертония, кардиолозите провеждат антихипертензивна терапия. При наличие на интоксикация специалистите по инфекциозни заболявания лекуват пациенти с такова главоболие. При мъжете и при жените има разлики.

Мултидисциплинарният подход към лечението на пациенти, страдащи от главоболие, може бързо да подобри състоянието им. Лекарите спират главоболието с аналгетици и в същото време лекуват заболяването, което е причинило този синдром.

Причини за главоболие при жените

Най-често главоболието при жените възниква поради следните причини: Хормонален дисбаланс. Остър или хроничен стрес. Повишаване или понижаване на кръвното налягане. Дисфункции на автономната нервна система. Захарен диабет. Инфекциозни заболявания (менингит, енцефалит, туберкулоза). Възпаление на мускулите на врата: Остеохондроза на шийните прешлени. Обемни образувания на мозъка.

Причини за главоболие при мъжете

Мъжете най-често се притесняват от болка в снопа. Локализира се в областта на слепоочието и очната ябълка. Болка с различна интензивност при мъжете. Възниква по време на респираторно заболяване, инфекция в тялото, след нараняване, при развитието на мозъчен тумор. Главоболие, локализирано в задната част на главата, възниква при артериална хипертония, инсулт, черепно-мозъчна травма.

Често при мъжете има силно главоболие, придружено от кървене от носа. Причините за нарушението могат да бъдат: Болести на кръвоносната система. Проблеми във функциите на ендокринните органи. Сърдечно-съдови заболявания. Менингит. Удар. Тумори на мозъка или в носната кухина. Хипертония. Преумора.

90% от човечеството е имало симптоми на главоболие поне веднъж в живота си. Тези данни са предоставени от Световната здравна организация. В 20% от случаите главоболието е постоянно. Съотношението в структурата на заболеваемостта при мъжете и жените е 1:3.

Невролозите идентифицират различни причини за главоболие

Най-честите етиологични фактори са мигрена и тензионно главоболие.

Мигрена се диагностицира в 20-30% от случаите, HDN представлява 50-70%.

Главоболието може да е симптом на сериозно заболяване

Следователно, при честата поява на патологичен симптом, както и при наличие на други симптоми, е необходимо да се консултирате с лекар. Диагнозата на възможните причини се извършва с помощта на рентгенови лъчи, ЯМР, електроенцефалограма, ангиография и лабораторни изследвания. Ако е необходимо, се назначават допълнителни изследвания.

Индивидуално избраната от лекар терапия  позволява да се спре остър пристъп на главоболие и да се предотврати повторното развитие на патологичния симптом.

Използваните лекарства са тествани за качество и безопасност. Схемите на лечение са в съответствие със световните препоръки за лечение на главоболие.

Главоболие и световъртеж могат да се появяват и при носене на неправилно избрани очила или лещи, при нарушения в съдовата система. Главоболие и мушици в очите се появяват поради умора и нервно изтощение, по време на промяна на времето, след стрес. Тези симптоми се появяват при хора, които са имали черепно-мозъчна травма, гръбначно увреждане или заболяване. По време на хипертонична криза

 се появяват главоболие и мухи пред очите.

Хипертоничната  криза, започва внезапно с главоболие, гадене, мушици пред очите и повръщане.

Пациентът се чувства горещ. Има повишено изпотяване, сърцебиене. Усеща се треперене в цялото тяло. Високото кръвно налягане може да причини хипертонична енцефалопатия. Проявява се със следните симптоми: Много силно главоболие. Световъртеж. Гадене, повръщане. Трепкащи мухи в очите. Ако не получи своевременна помощ пациентът може да загуби съзнание, а изходът от кризата да бъде фатален. Главоболието след събуждане от сън може да е признак за новообразувание в мозъка.

Лекуващият лекарят ще даде препоръки за корекция на храненето, начина на живот, нормализиране на работата и почивката, на съня.

Невролозите индивидуално избират за всеки пациент най-ефективното лечение според определения тип главоболие. На пациентите се предписват седативни и нестероидни противовъзпалителни средства, аналгетици, спазмолитици.

Рехабилитационни специалисти могат да обучат пациента на акупресура, която да използват за спиране на пристъп на главоболие. Курс акупунктура и физиотерапия също помагат на страдащи от главоболие пациенти.

Спрей за глава
Избавете се от главоболието, мигрената и силния стрес с билковия Спрей за глава

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *