ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Мъжка тема: как да отложите „свършването“ и да удължите половия акт

Ако често еякулирате почти веднага след началото на половия акт, може да бъдете диагностицирани с преждевременна еякулация

половия акт

Навярно се притеснявате, че ще свършите твърде бързо по време на половия акт… Не сте сами – около един на всеки трима мъже в света съобщават, че имат проблеми с преждевременната еякулация. Не е ясно защо това се случва, но учените смятат, че е комбинация от психологически и биологични фактори.

Така или иначе, в секса понятието норма е повече от условно. Преждевременната еякулация обаче обикновено не е включена в плановете на мъжете. Дали това е болест и възможно ли е да се опитате сами да разрешите този деликатен проблем?

На всеки мъж му се е случвало да еякулира (свършва) преждевременно поне веднъж в живота си. За мнозина досадното бързо „изхвърляне“ придобива характер на сексуално разстройство. Еякулацията настъпва при минимална възбуда преди или веднага след началото на половия акт. Жената остава неудовлетворена, а мъжът може да развие комплекс за малоценност.

Липсата на пълноценен секс води до раздор в двойката

Следователно е невъзможно да се бави решаването на проблема. Как да се справите сами, без да допуснете някой друг до интимните си тайни?

Ето 10 съвета, които могат да ви помогнат

1. Променете начина на живот

Проблеми в леглото могат да възникнат поради стрес и хронична умора. Те водят до нарушаване процесите на възбуждане и инхибиране в централната нервна система и промени в хормоналния фон. Всичко това се отразява на половата функция.

Тъй като стресът е неизбежен, опитайте се да развиете устойчивост към него. Спазвайте режим на работа и почивка. Хранете се пълноценно. Редувайте умствена дейност с физическа. Занимавайте се със спорт. Излизайте по-често сред природата. Овладейте специални техники за релаксация.

2. Правете секс редовно

Преждевременната еякулация често настъпва след продължително въздържание. Това е добре известно на всички и особено на онези, които поради професионалната си дейност са лишени от женска компания за дълго време.

Редовният секс допринася за нормалното функциониране на репродуктивната система. Колкото и да сте заети, не забравяйте за интимната страна на живота. И между другото, често това е достатъчно, за да се разреши проблемът с преждевременната еякулация.

3. Научете се да намалявате степента на възбуда по време на половия акт

Времето преди еякулацията обикновено зависи до голяма степен от партньора, средата, в която се извършва половия акт, любовната игра и други фактори. Ако вълнението е твърде силно, свършването може да се случи досадно бързо.

Мастурбацията помага да се подходи към половия акт с по-голямо спокойствие и увереност. Друг ефективен начин са упражненията. При повечето мъже след тренировка времето преди еякулация се увеличава.

4. Използвайте презервативи с анестетици

При някои мъже главичката на пениса е твърде чувствителна от раждането. Ако това е ваш проблем, такъв презерватив може да помогне, като намали дразненето и забави еякулацията.

Специално за удължаване на половия акт има презервативи с анестетици. Тези, които са против използването на презерватив, могат да опитат да намажат главичката на пениса с локален анестетичен мехлем преди секс. Но в този случай оргазмът на партньора също може да изчезне поради действието на лекарството.

5. Прилагайте специални пози и техники

Някои позиции помагат за удължаване на секса. Например, ако партньорката седи отгоре, контактът на най-чувствителната област на главата на пениса с вагиналната стена се намалява. Освен това, като сте отдолу, можете да се отпуснете и да мислите за нещо абстрактно в критичен момент – това помага за забавяне на еякулацията.

От друга страна, понякога е по-добре да държите всичко под контрол, така че когато наближи оргазъм, да спрете и да направите пауза. В този момент може да натиснете пръста си върху главичката на пениса в мястото на прикрепване на френулума, за да намалите нивото на възбуда.

6. Отделяйте повече време на любовната игра

Отделянето на повече време за любовна игра може да ви помогне да удължите половия акт. Стимулацията с нещо различно от пенис е необходима за постигане на оргазъм и от двете страни.

7. Използвайте секс играчки

Има няколко начина, по които секс играчките могат да ви помогнат при преждевременна еякулация. Можете да ги използвате, за да практикувате управление на оргазма, като мастурбирате с тях и спирате точно преди да свършите.

От друга страна, секс играчките могат да се използват и за задоволяване на партньорката, ако не сте в състояние да поддържате ерекция достатъчно дълго. Така ще може и тя да достигне оргазъм.

8. Разсейвайте се

Друг вариант е да се разсеете с някакви различни мисли, включително нещо банално като това, какво ще ядете за вечеря или кой филм ще си пуснете. Това може да ви помогне да откъснете ума от приятните усещания, които изпитвате, и за кратко да забави еякулацията.

Разсейването обаче може също така да отнеме и удоволствието от секса, както и интимността с партньора. Може да опитате и да видите дали този метод ви помага да издържите по-дълго в определени моменти, но като цяло не забравяйте да останете присъстващи и свързани по време на секс.

9. Премахнете фокуса от проникването

Фокусирането повече върху любовната игра и по-малко върху проникването може да ви помогне да издържите по-дълго поради няколко причини.

От една страна, вероятно ще правите почивки, за да промените позициите или да се погрижите за партньорката си.

Освен това ви дава възможности да използвате техники като метода на пауза-стискане.

Плюс това, като отлагате проникващия секс, вие удължавате натрупването до оргазъм, подобно на нещо като да стигнете до ръба, което може да направи усещането за кулминация по-интензивно.

Доцент Арик Марсел

10. Поемете дълбоко въздух

Отделянето на момент за дълбоко дишане по време на секс всъщност може да спре рефлекса на тялото за еякулация.

Дълбокото дишане забавя учестеното дишане и сърдечната честота, свързани с достигането на кулминацията.

***

Статията е преминала медицинска редакция от доцент Арик Марсел, педиатър, специализирал юношеска медицина, обща педиатрия и мъжко репродуктивно здраве. Научните му интереси са грижа за мъжкото репродуктивно здраве и репродуктивно здраве на подрастващите.

 

Смайлин против депресия
Смайлин успокоява, което може да доведе и до удължаване на половия акт

 

Източници: www.zavamed.com, www.insider.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *