Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Суровото какао е много благоприятно за здравето и няма странични ефекти

За разлика от преработения тъмен шоколад антиоксидантите са много добре запазени в суровото какао. Освен антиоксидантите в суровото непреработено какао са запазени много добре и витамин C, фенетиламин, омега-6 мастни киселини, трипофан и сератонин. Оказва се, че наддаването на тегло не е от шоколада, а от добавките, които се съдържат в него като млечни продукти, захар и други добавки. Ако шоколада е консумиран под формата на сурови зърна какао то тогава няма да има качване на тегло, а точно обратното. Суровото какао е полезно за предотвратяване на диабет, убива бактерийте, които причиняват кариес и предпазват цялата сърдечно-съдова система.

Какаото е най-богатия източник на магнезий. Магнезият отпуска мускулите, подобрява перисталтиката на червата и успокоява сърцето. Антиоксидантите съдържащи се в тъмния шоколад разтварят плаката в артериите и съответно предизвикват по-ниско кръвно налягане. В суровото какао се съдържат и много дуги витамини и минерали полезни за здравето на човек. От всички храни богати на антиоксиданти е известно, че какаото съдържа най-много.

Други хранителни вещества, които са полезни за организма и се съдържат в какаото това са:

  • Андамин – това е невротрансмитер отговорен за чувството на „блаженството”.
  • Фенетиламин – невротрансмитер известен като „молекулата на любовта”.
  • Сератонит – невротрансмитер известен като „щит за отбрана” на стреса.
  • Допамин – невротрансмитер водещ до повишавене на мотивацията и удоволствието.
  • МАО-инхибитори – предотвратяват обратното захващане на сератонина и допамина.
  • Кумарин – подтиска апетита и има антитуморни свойства.
  • Аспарагиназа ензим, който има анти-левкимия свойства.
  • Ергостерол прекурсор на витамин Д.
  • Ситостерин намалява LDL холестерола.

Д-р Габриел Кузенс провежда проучване при което открива, че суровото какао е много полезно за диабетиците, тъй като повишава нивата на кръвно.ата захар по-малко и повишава чувствителността към инсулина. Проучването му сочи, че суровото какао не е токсично за черния дроб и много добре влияе на организма при различни сърдечно-съдови проблеми. Изводът, който прави Кузенс накрая на своето проучване е, че консумацията на по-големи количества сурово какао или тъмен шоколад води до значително подобряване на човешкото здраве и дълголетие.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *